YERELGÜÇ/TOLGA KIZGIN

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Bayındır Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar’ın açıklamalarına yanıt verdi.

Sesli, Almışların mahallelerde oy oranına göre hizmet yapılıyor iddiasının tamamen asılsız olduğunu söyledi.  Seçimden bu yana geçen zaman içerisinde Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurgulayan Sesli, “Yapılan hizmetleri halkımız görmektedir” dedi.

“Yapılan hizmetleri vatandaşımız görmektedir”

Sesli, “Bayındır Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerimize oy oranına göre hizmet verildiği iddiası tamamen yanlı, taraflı beyanatı veren şahsın kişisel iddialarıdır. Öyleyse Sarıyurt – Sınırkavak yolunu, altyapı çalışmaları devam eden Kızılkeçili – Sarıyurt yolunu nasıl açıklayacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bölgesel yatırımlar hem ilçemiz hem de bölgemizin ihtiyacı olarak gerçekleştirilmektedir ve yapılan hizmetleri halkımız görmektedir.”

“Benim ilçemde herkes mutlu olsun”

Sesli, “Benim ilçemde doğumdan, ölüme, 7'den 77'ye herkes mutlu olsun istiyorum” diyen Bayındır Belediye Başkanı  Dr. Ufuk Sesli, “Herşey Bayındır ve özellikle geleceğin büyükleri olan çocuklar için en iyisini yapmaya ve eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Kim ne derse desin çalışmalarımız ortadadır. Bayındır Belediyesi olarak sosyal hizmetlerden, fen işlerine, eğitime her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Herkesin mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşaması için, her zaman elimizi taşın altına koymaya, Bayındırlılar için en iyi hizmeti üretmeye devam edeceğiz”

“Her mahalleye ayrım yapmadan hizmet vermeye çalışıyoruz.”

Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Sesli, “Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğümüz, ilçemizde yapılması gerekli hizmetlerin büyük bölümünü kapsamaktadır. Fen İşleri Müdürlüğü, bünyesine giren çalışmaları, halkımızdan gelen taleplere öncelik tanıyıp aylık programlar halinde hazırlamaktayız. Müdürlük, çalışmalarını, bünyesindeki mevcut ekip ve ekipman aracılığıyla yürüttüğü gibi ihale ederek taşeron firma aracılığıyla da yürütebilmektedir. Fakat yolların, tüm alt yapı çalışmaları, tamir, bakım ve onarım çalışmaları kendi bünyesindeki ekiplerle aralıksız devam etmektedir. Müdürlük yapımı istenilen çalışmaların, teknik projelerini, maliyet hesaplarını, araştırmalarını, şartnameler hazırlayarak onaya sunar. Çalışma, Müdürlüğümüz ile yapılan son toplantı sonrasında neticeye ulaştırılır. Tabi bunlar belirli bir plan ve bütçe dâhilinde yapılan işler olduğu için tüm mahallelerimize hizmet götürmek için yoğun bir tempo ile görev yapıyoruz.”

“Muhtarlarla işbirliği içerisindeyiz.”

Mahalle Muhtarları ile daha iyi iletişim içerisinde olmak için Muhtarlık İşleri Müdürlüğünü kurduklarını belirten Sesli, “6360 sayılı yasa ile köy tüzel kişiliği kalkarak mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimize daha iyi hizmet götürmek için Muhtarlık İşleri Müdürlüğünü kurduk. Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz mahallelerimizden gelen talepleri düzenli olarak Fen İşleri Müdürlüğümüz ile gerçekleştirdiğimiz toplantılara katılarak iletiyor. Bayındır tarıma dayalı ekonomisi olan bir yer olduğu için bize en fazla gelen talep üretim yolu açılması ve ıslahı oluyor.”

Rakamlarla Bayındır’a yapılan hizmetler

2015 yılı içerisinde 18.500 m2 kilit parke döşeme, 3.200 ton asfalt yapımı, 430 km üretim yolu açma çalışmasının yapıldığını belirten Başkan Sesli, “ 430 km üretim yolunun dağılımını incelediğimiz de; 66 km merkez mahallelerin çayır mevkiinde, 5 km Canlı semtinde, 5 km Çırpı semtinde, 1 km Alanköy’de, 20 km Buruncuk’ta, 8 km Çiftçigediği’nde, 15 km Dereköy’de, 20 km Dernekli’de, 30 km Elifli’de, 15 km Ergenli’de, 40 km Furunlu’da, 5 km Havuzbaşı’nda, 10 km Hisarlık’ta, 20 km Karahalilli’de, 10 km Karaveliler’de, 15 km Kızılcaağaç’ta, 10 km Kızıloba’da, 5 km Kızılcaova’da, 8 km Lütuflar’da, 15 km Pınarlı’da, 45 km Tokatbaşı’nda, 2 km Turan’da, 20 km Yakacık’ta, 20 km Yeşilova’da, 20 km Yusuflu’da yapıldığını görüyoruz.

Belediyemiz tarafından 430 km üretim yolunu incelediğimiz de; 66 km merkez mahallelerin çayır mevkiinde, 5 km Canlı semtinde, 5 km Çırpı semtinde, 94 km dağlık alanda bulunan yerleşim yerlerinde, 260 km ovada bulunan yerleşim yerlerinde yapıldığını görüyoruz.”

“Cami ve okul bakım tadilatları Bayındır Belediyesi tarafından yapılıyor.”

Cami ve okullarında Bayındır Belediyesi tarafından düzenleme çalışmalarının yapıldığını söyleyen Sesli,  “Çenikler, Ergenli, Hisarlık, Kızılcaağaç, Havuzbaşı, Çırpı Merkez ve Necati Uza Mahallesi camilerimizin; Furunlu, Hasköy, Havuzbaşı, Kızılcaova, Söğütören, Turan, Zeytinova, Çırpı, Canlı ve Bayındır merkezde bulunan okulların bakım onarım çalışmaları ve gerekli tadilatları Belediyemiz tarafından yapıldı.”

 

 

Editör: Haber Merkezi