Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan istifa eden üyelerin kurduğu Medya İşçileri Sendikası’na taşrada görev yapan ve 212 basın sigortası ile çalışan yerel gazetecilerinde üye olabilmesi yerel gazetecilerin de sendikaya olan ilgisini artırdı.
İzmir ve Manisa ilinde üye kayıt çalışmalarını hızlandıran Medya İşçileri Sendikası’na yerel gazeteciler bulundukları il ve ilçelerde noter kanalıyla kayıtlarını yaptırarak destek veriyor.

Sendikanın üye kayıt çalışmaları kapsamında İzmir ve çevre illerde çalışan yerel gazeteciler ve gazete sahipleri üye olarak destek veriyor.
Küçük Menderes Havzası’nda yayın hayatına devam eden Yerel Güç Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hatice Acar Çavdar ve gazetemizin 4 personeli notere giderek sendikaya üye kaydı yaptırdılar.

“İlk defa bir sendika biz yerel gazetecilere sahip çıkma adına çalışmalar yapıyor” diyen Hatice Acar Çavdar yaptığı açıklamada, “bize bugüne kadar kimse sahip çıkmadı. Ama yeni kurulan sendikamızın yerele yayılması ve burada çalışan arkadaşlarımıza sahip çıkması gerçekten çok önemli bir gelişme. Sadece İzmir, Ankara ve İstanbul’da çalışan gazeteci yok. Önceki sendikamız bu düşünce ile hareket ettiği için kaybetti. Ama yeni sendikamız bütün illere ve ilçelere yayılarak sahiplenmeyi bildi. Bizde bize bir adım gelene 10 adım giderek gerekin yaptık. Her zaman unutulmamalıdır, taşrada çalışan gazetecilerde aynı sigortadan çalışıyor ve daha kötü şartlarda çalışıyorlar. Yeni kurulan sendikamızı destekliyor ve basın camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi