HABER: NAZİF HARUPÇU


Semerkand Ödemiş Temsilciliğinin kutlama etkinlikleri çerçevesinde,Ödemiş Genç efe İzcilik, Eğitim ve Spor Kulübü tarafından 1. Satranç Turnuvası düzenlendi.

Belediye Nikâh Salonu’nda düzenlenen satranç turnuvası Cumartesi günü başladı ve dün saat 18.00’de final karşılaşmaları ile sona erdi.

49 öğrencinin katıldığı turnuvada Cumartesi günü sıralama, eşlendirme, Tur sonuçları ve çapraz tablo sıralaması ve yarı final elemeleri ile devam etti.

Turnuvanın İkinci gününde yarı finale kalan öğrenciler sertifika, madalya ve kupa için mücadele etti.

Turnuva Direktörü Hasan Diker, Başhakem İhsan Salih Özdemir, Hakem Ahmet Okanoğlu nezaretinde öğrenciler rakiplerini mat etmek için mücadele ettiler.

Dün akşam saatlerinde biten satranç turnuvasında birinciliği Baki Tolga Okçu, ikinciliği Yunus Emre Cengiz, üçüncülüğü ise Niyazi Mert Kıvrıl aldı. İlk üçe giren sporculara kupaları konuklarca verildi.

10 öğrenci de Madalya almaya hak kazandı. Turnuvaya katılan diğer katılımcılara da sertifika verildi.

Başhakem İhsan Salih Özdemir konuşmasında, “Kulüp satranç branşını bu sene açtı. 23-24 Mayıs tarihleri arasında turnuva düzenlendi. Cumartesi ve Pazar günleri 3’er tur halinde yarışmalar yapıldı. 49 bireysel karşılaşma Pazar günü sona erdi. İlk üçe kupa, 4-13 arasına madalya, ilk 13’e giremeyen 5 tane bayana da madalya olarak ödül verildi. Katılım iyi idi. Ödemiş’te satranç oyuncu sayısı 50 civarında. Bu güzel bir rakam. Geniş bir ortamda ve sessiz bir salonda böyle bir turnuva yapılması çok güzel. Organizasyonda çok güzeldi. Katılımcılar UKK (Ulusal Kuvvetler derecesi) 1 Temmuz’a kadar ulusal reytinge çıkması söz konusu.

Editör: Haber Merkezi