Covid-19 sürecinde alınan tedbirler kapsamında şehir içi yolcu taşıyan araçların yolcu taşıma %50 oranına düşürülmüştü. Normalleşme süreci ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile şehir içi yolcu taşıma araçları eski yolcu kapasitelerini taşıyabilecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, zor bir süreç geçiren şoför esnafının günü zararla kapatmalarına rağmen çalışmaya devam ettiklerini belirterek, şoför esnafının bu süreçte kısıtlamalı da olsa çalıştığını, günü zararla kapatmalarına rağmen sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi.

Pandemi süresince araçların sık sık dezenfekte edildiğini ve hijyen kurallarına uyulduğunu belirten Silay,  normalleşme süresinde de aynı şekilde gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Silay, “Araçlara kolla temaslı dezenfekte cihazı takıldı. Bunun yanında her araçta kolonya bulunacak. Yolcularımız maskelerini takmak zorundalar. Bu konuda titzilikle görevini yerine getiren Kooperatif Başkanı Süleyman Sezgin olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Ödemiş Şehiriçi Kooperatif Başkanı Süleyman Sezgin, “Koronovirüs salgını dolasıyla şehiriçi otobüslerde şoförlerimiz yolcu kapasitesinin yarısı kadar yolcu alabiliyorlardı. Bu değişerek artık koltuk sayısı kadar yolcu taşıyacaklar. Gerekli tedbirlerimizi aldık. Bu süreçte bizlerin yanında olan başta Ödemiş Şoförler Odası Başkanımız Tahir Silay, Ödemiş Belediye Başkanımız Mehmet Eriş, Ödemiş Belediyesi Özel Kalem Müdürümüz Levent Başer, Ödemiş Zabıta Müdürümüz Ali Palamut’a ve büyük bir özveriyle çalışan tüm otobüs ve minibüs camiasına teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi