NAZİF HARUPÇU

Yüksek Seçim Kurulu tarafından Seçim takvimi belli oldu. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren seçim takvimi başlayacak.

Bu çerçevede adaylık başvuruları da kesinleşerek son listeler 18 Şubat 2014 tarihinde siyasi partiler, büyükşehir, belediye, belediye meclis üyeliği ve aday listeleri ilçe seçim kurullarına, verilecek.

22 Şubat 2014 tarihinde ise geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı ilgili seçim kuruluna yapılacak itirazların son günü olacak.
28 Şubat 2014 tarihinde de Yüksek Seçim Kurulu il seçim kurulu, il seçim kurulunun ilçe seçim kurulu kararlarına karşı yapılmış itirazları 'kesin' olarak karara bağlanacak.  Kesin aday listeleri, bağımsız adaylar dâhil ilan edilecek.

LİSTELER 10 OCAK-23 OCAK TARİHLERİ ARASINDA ASILI KALACAK

Bu çalışmalar sürdürülürken de il ve ilçe seçim kurulları da seçmenlerin isimlerinin yer aldığı listeleri muhtarlıklar aracılığı ile askıya çıkaracak.

Konuyla ilgili bilgi veren Ödemiş Muhtarlar Derneği başkanı Nihat Savuran şunları söyledi, “30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde oy (Rey) kullanmak için seçmen listeleri 10 Ocak 2013 tarihinde mahalle muhtarlıklarımıza asılacak. Seçim günü mağdur olmamak için lütfen listede isminizin olup olmadığınızı 10 Ocak - 23 Ocak 2014 tarihleri arasında kontrol ediniz” dedi.

Editör: Haber Merkezi