Ödemiş Mal Müdürü Sevgi Yılmaz ve Milli Emlak Şefi Hüsnü Çamkaya, Ödemiş Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Sıcak bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Savuran, “Tüm muhtarlarımızın işlerinin takibini tek çatı altında gerçekleştirerek muhtarlarla kurumlar arasındaki diyaloğu en iyi şekilde sağlamaya çalışmaktayız. Bu bağlamda derneğimiz; ülkemizde faaliyet gösteren ender derneklerden biridir. Gerek köylerimizin muhasebe işlemlerini yaparak, gerekse tüm muhtarlarımızın yazışmalarına yardımcı olarak işlerin hızlı ve prosedürlere uygun şekilde gerçekleşmesini sağlamaktayız” dedi.
Mal Müdürü Sevgi Yılmaz ise, hazine arazilerinin satışlarında köy bütçelerine aktarılan paylar hakkında bilgiler vererek, “Şu anda hazine arazilerinin satışlarından köy muhtarlıklarının bütçelerine yüzde 5 oranında bir pay aktarılmakta. Bu pay köy bütçelerine küçük de olsa bir katkı sağlamaktadır. Ayrıca muhtarlarımızın işlerinin tek bir elden dernek kanalıyla yapılması hem muhtarlarımızın hem de kurumlarımızın işlerini kolaylaştırmakta olup birçok il ve ilçede bu şekilde çalışan bir dernek yokken ilçemizde muhtarlar derneğinin yaptığı çalışmalar takdir edilmelidir” ifadelerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi