HABER:BSHA
Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THKÜ) tarafından açılan ve Sağlık Sen üyelerinin faydalandığı işletme ve sağlık kurumları işletmeciliği yüksek lisans diplomalarının
  geçersiz sayıldığına dair YÖK kararının iptali için Sağlık Sen tarafından dava açıldı. Sendika konuyu ayrıca üniversiteye ve Kamu Denetçiliğine taşıdı.

THKÜ ise bu kararın sonrasında,  Sağlık Kurumları İşletmeciliği adıyla geçmişte açılmış olan Yüksek Lisans programlarına başvurup kaydı İşletme programına yapılan ancak öğrenimini ise Sağlık Kurumları İşletmeciliği müfredatıyla sürdüren kişilere üniversite tarafından verilen geçici mezuniyet ve diplomaları YÖK kararı uyarınca iptal etti.
Bu karar sonrası Sağlık Sen hukuki yollara başvurdu. Dava, Ankara 12. İdari Mahkemesinde görülmeye başlandı. Sendika ayrıca hem üniversiteye hem de Kamu Denetçilik kurumuna başvuruda bulunarak yaratılan mağduriyetin bir an önce giderilmesi için adım atılmasını bekliyor.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi de YÖK’ün bu kararının ardından, Sağlık Kurumları İşletmeciliği adı altında geçmişte açılmış olan Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz) Programlarına başvurup da kaydı İşletme Programına yapılmış, ancak öğrenimini Sağlık Kurumları İşletmeciliği müfredatı çerçevesinde sürdürmüş olanlara üniversite tarafından bugüne kadar Geçici Mezuniyet Belgesi, Diploma vb. adlar altında verilmiş olan tüm belgeleri iptal etti.

Editör: Haber Merkezi