Açılış Töreninde kapıda misafirleri kapıda başına taktığı mavi beyaz çiçeği ve şık mavi elbisesiyle karşılayan Bedia Akartürk bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Kapı girişinde davetlileri müzisyen gençlerden oluşan bir müzik grubu akordeon, keman ve gitardan oluşan bir konçertoyla karşıladılar. Açılışa Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş CHP İlçe Başkanı Mehmet birlik belediye Meclis üyesi Cumhur Şener, Muhtarlar, Bedia Akartürk İnönü İlkokullu Okul müdürü Yunus Ergin katıldı.

                       BAŞKAN BADEMDEN KATIRCILAR HANI MÜJDESİ

Açılışta bir konuşma yapan Ödemiş belediye Başkanı Mahmut Badem “ Ben ödemişe adına söylüyorum topraklarımızın çıkardığı bir sanatçıyı tekrar kendi topraklarımızda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bedia Akartürk’ün doğup büyüdüğü mahallede bir müzesini açmak bize nasip oldu. Geçen süreç içerisinde tekrar düzenlenip tekrar elden geçirdik Bedia hanımda yoğun programlarından dolayı buraya zaman ayıramamıştı. Bedia hanımın elinin değmesi burayı daha da anlamlı kıldı. Müzemizde Bedia Akartürk’ün aldığı ödüller çeyiz odaları burayı bağışlayan ailemizin eşyaları, Bedia hanımın kendi elleriyle hazırladığı bebekleri Ödemişe hediye etti. Burayı bağışlayan ailemize çok teşekkür ediyoruz. Yıldız Otelinin kamulaştırılması ve restorasyonu ve daha sonrada gerçekten bir kent müzesi haline geçmesiyle ondan sonrada birkaç binanın da kamulaştırılmasıyla yavaş yavaş bur taraflara doğru geliyoruz.1800 sonlarında 1900 ortalarına kadar ödemişin en canlı yaşandığı dönemleri canlandırmak istiyoruz. Katırcılar sokağındaki katırcı hanına da ve çevresi için 500 bin liraya yakın bir katkı aldık. Ünü yurt dışına taşmış Bedia Akartürk’ü aramızda görmekten de mutluluk duyuyoruz”

 Ödemiş Bedia Akartürk Müzesinde emeği geçen Bedia Akartürk’ün yeğeni Tolgahan Vurgun’a ,Ödemiş  Belediye Başkanı Mahmut Badem tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi. Açılış Töreninde bir konuşma yapan Türk Halk Müziğinin güçlü yorumcusu Bedia Akartürk “ Hepinize katılımlarınızdan ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hemşerilerimle birlikte olmak bana her zaman onur ve gurur verdi. Müzemizi kendi ellerimle tekrar düzenli hale getirdim. Bebekleri yeniledim. Yukarıda bulunan kostümlerimi kendi ellerimle yıkadım. 40 -45 günden beri müzemizin yenileme çalışmalarına katıldım.”


HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi