Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük yörede süt hayvancılığının gelişimin Pınar Süt ile başladığını belirterek, “Sektörün lokomotifi olan Pınar Süt’ü Tire OSB’ye yatırım yapmaya davet ediyorum “dedi.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Pınar Süt’ü Tire’ye yatırım yapmaya çağırdı. Tire OSB’de, süt sektörünün diğer sektörler arasından bir adım öne çıktığını ifade eden Eskiyörük, yörede süt hayvancılığının gelişimi yıllar önce Pınar Süt ile başladı. Şimdi kendilerini Tire OSB’de yatırım yaparak, tesis kurmaya davet ediyorum” dedi. Pınar Süt ile bölge üreticisi arasında geçmişe dayalı güçlü güven duygusundan kaynaklanan gönül bağı olduğunu anlatan Eskiyörük, “Günümüzde, İzmir ülke genelinde sütün başkenti konumuna yükselirken, Küçükmenderes ise süt üretiminin merkezi oldu. Yıllar önce şartlar gereği pamuk ekiminden vazgeçen bölge üreticisi doğal olarak süt hayvancılığına yöneldi. Bunda en büyük etken ise Pınar Süt’ün varlığı oldu. Süt üreticisi ile Pınar arasında güçlü bağlar oluştu. Bir süre sonra, sütte hızlı üretim artışı sanayicinin dikkatini çekti. Dolayısıyla, bölgeye yatırımlar attı. Pınar Süt, her zaman sektörün lokomotifi oldu” diye konuştu.

 “ÜRETİM YERİNDE YAPILMALI”

Pınar Süt’ün, ilk süt alımını Tire’den başlattığını hatırlatan Eskiyörük, “Bu nedenle, Pınar Süt’ün Tire’ye yatırım yapmasının anlamlı olduğunu düşünüyorum. Açık davetimi, Haziran ayında Tire’de gerçekleştirilen “İnovasyon” konulu Süt Sempozyumu’nda, Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İdil Yiğitbaşı’na ilettim. Pınar Süt’ün, Tire’ye kuracağı tesis, bölgede üretilen sütün kalite kaybına uğramasını önleyecek olmasının yanında, nakliye maliyetleri gibi unsurlardan uzak tutacaktır. ‘Üretim yerinde yapılmalı’ ana fikrinden yola çıkarsak, bu yatırım, aynı zamanda bölge sütüne geleceğe yönelik sahip çıkılmasında önemli bir etken olacaktır. Üstelik Tire ve yöresi, ‘kaba yem’ üretimi açısından Türkiye’nin en avantajlı bölgesidir” dedi.

“PINAR SÜT İLKLERE İMZA ATTI”

Eskiyörük sözlerini şöyle sürdürdü, “Pınar Süt’ün, bu güne kadar birçok ilklere imza attığını biliyorum. Bölgemizde süt hayvancılığının gelişmesi ve sütte soğuk zincirin oluşturulması Pınar Süt ile başlamıştır. Bölgede üretilen sütlerde kalitenin yükseltilmesi yine Pınar Süt’ün çabaları ve yatırımlarıyla gerçekleşmiştir. Kooperatif olarak bizlerde aynı amaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

Editör: Haber Merkezi