HABER: AYŞE AKYÜZ


Pazar günü yapılacak olan YGS sınavı öncesinde Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksel okulunda ÖSYM Koordinatörü Ödemiş Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Doç. Dr. Funda Yoldaş tarafından sınavda görev alacak öğretmenlere sınavda uygulanacak olan kurallar ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Ödemiş’te bulunan 20 sınav merkezinde görevli öğretmenler katıldılar.2015 eğitim öğretim yılında üniversiteye girişin ilk basamağı olan sınava Ödemiş’te 3207 aday girecek.

Pazar günü yapılacak olan sınavda, sınav merkezlerin de yönetici, Salon Başkanı, Sınav sorumlusu, sınav sorumlusu yardımcısı salon gözetmeni olacak. ÖSYM merkezinde sınav koordinasyon kurumunda görevli 4 akademisyende görev alacak. Sınav sorumluları sınav uygulama yönetmeliğine uygun biçimde yürütülmesinde 1 dereceden sorumlu olacaklar. Sınav günü sınavın yapıldığı bina salonda görevliler ÖSYM dışında kimseye rapor vermek zorunda değiller. Sınav görevlileri sınava görev kartları ve nüfus cüzdanıyla gelmek zorundalar. Sınava girecek öğrenciler ise Nüfus Cüzdanı ve sınav giriş belgesi şartı aranıyor. Sınavın yürütülmesi ve organizasyonunda 1.derece sorunlu Ödemiş sınav merkezi yönetici Funda Yoldaş olacak. Öğrenciler sınava gelirken yalnızca şeffaf pet şişede su getirebilecekler. Kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker ÖSYM tarafından karşılanacak anında su dışında yiyecek içecek ile gelen adaylar sınav binasına giremeyecekler.

Türkiye’de Pazar günü yapılacak sınavlarda 2.126.685 kişi sınavda ter dökecekler. Sınav Pazar günü saat 10.00 başlayacak ve 160 dk. sürecek. Sınavın ilk 120 dk. ve son 15 dk. Sınavdan çıkış yasak olacak. Her aday için farklı soru kitapçığı verilecek ama sorular aynı olacak. Görme engeliler için ÖSYM tarafından özel olarak hazırlanmış büyük butonlu kitapçıklar verilecek. Bunun için adayın görme oranındaki kaybını daha öncede sınav başvurusunda ÖSYM’ye bildirmiş olması gerekiyor. LYS başvurular 8-21 haziran tarihinde başlayacak LYS sınavları 13-14 Haziran 2015 ve 20-21 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Editör: Haber Merkezi