Konuyla ilgili gerekli yasal takibi yapacaklarını belirten Eğitim-Sen Ödemiş Temsilciliği gerekirse panele çağıran ve gidenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladılar.

Basın açıklamasında;

“Cuma ve Cumartesi günkü bazı haber siteleri ile Ödemiş’te yayın yapan gazetelerde de yayınlandığı gibi “Ödemiş AK Parti İlçe Teşkilatı, ‘15 Temmuz Destanı’ adlı panel düzenledi.

AA’nın yaydığı haberde yazıldığı gibi Ödemiş Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen panele, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve daire müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, panelde yaptığı konuşmada 15 Temmuz'un sadece bir askeri darbe girişimi olmadığını belirterek bazı açıklamalarda bulundu.

Ödemiş AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de panelde birer konuşma yaptılar.

Ödemiş Kültür ve Kongre Merkezi de panel dolayısı ile poster ve parti flamaları ile donatıldı.

Bir siyasi partinin, panel düzenleyip herhangi bir konuda üyelerini bilgilendirmesi normaldir.

Fakat bir siyasi partinin, milli eğitim müdürlüğü aracılığı ile okullara yazı çıkartıp, okullardan idareci eşlinde en az 100 öğrenci istemesi normal değildir. Kongre merkezi girişinde idareci ve öğrenci yoklaması yapılması ise işin tuzu biberidir. Panel esnasında siyasi sloganların attırılıp, öğrencilere bir parti ile özdeşleşen 4 (Rabia) işaretinin yaptırılması da eğitimin siyasallaştırılmaya çalışıldığının somut bir örneğidir.

Ödemiş Belediyesi’nin resmi facebook sayfasından da görülebileceği gibi panele, başta milli eğitim müdürü olmak üzere şube ve okul müdürleri de izleyici olarak katılmışlardır.

Bir sivil toplum kuruluşu olarak lanse edilmeye çalışılan bir vakıf üzerinden öğrencilerin derslerinden alınarak siyasi bir parti etkinliğine katılmaya zorlanması kabul edilebilir bir davranış değildir.

1- Normal zamanlarda bile bir sınıfın okul dışındaki tiyatro ve benzeri bir etkinliğe katılması için bir sürü yazışma ve izin istenirken bu panel için böyle bir izin aranmış mıdır?

2- Öğrencilerin panele katılımı hangi kurumun izni ile gerçekleşmiştir?

3- Başka bir siyasi parti benzeri bir etkinlik düzenlerse milli eğitim kanalı ile öğrenciler derslerinden alınıp çağrılabilir salon doluymuş gibi gösterilebilir mi?

Eğitim-Sen olarak konuyla ilgili gerekli yasal takibi yapacağımızı gerekirse panele çağıran ve gidenler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

Editör: Haber Merkezi