TOLGA KIZGIN/YERELGÜÇ:

Köy Mallarının satışı konusundaki tartışmalar devam ediyor. Ödemiş’te satılacak olan Köy malları satışını, ihaleye katılımın olmaması sebebiyle erteleyen Ak Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen’den yeni bir yanıt daha geldi. Özen açıklamasında, Badem’den beklentilerini de sıraladı.

Başkan Badem, kiralanamayan, birilerinin işgali altında olan, değerlendirilemeyen yerlerin satışının yapılacağını, konunun siyasi bir malzeme yapılmaması gerektiğini, yapılanın Ödemiş halkının menfaatine olacağını söylese de, CHP tarafından tartışmalar yeni bir boyut kazanarak alevlendi.

“AKP İl Başkanı Bülent Delican’ın, “Asla köy malları satılmayacak” demesi üzerine AK Partili Ödemiş Belediyesi’nin köy mallarının satış kararı almasına karşın Yücel Özen, “Önce il başkanlarını satıp, sonra köylerin mallarını satacaklar” dedi.

Son açıklamasında, satılması planlanan tarla ve zeytinliklerin, sürdürülebilir bir ekonominin parçası olmadığına dikkat çeken Badem, vatandaşlardan ve muhtarlardan, Köy mallarının satılması konusunda, dilekçeler aldığını ifade etmişti.

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen açıklamasında şu ifadelere yer verdi :

“Önce il başkanlarını satıp, sonra köylerin mallarını satacaklar.”

“Satma iştahını bir türlü engelleyemiyor. Partisinden ne gördüyse o. Erteleme kararı, ben söz verdim ama dönüyorum demektir. Bu malları “Bugün olmazsa, yarın satacağım” demektir. Yazık... Söz namustur. Söz vermek başka şeye benzemez. Görünen o ki AK Parti il başkanı sayın Bülent  Delican’la İzmirliye söz veren belediye başkanlarının ilk satışı AKP il başkanı olacak... Önce il başkanlarını satıp sonra köylerin mallarını satacaklar.”

“Söz namusmuş! Oda ne…”

“Söz namusmuş! Oda ne… Biz alışkınız diyecekler. CHP her satışınızın karşısında olacaktır. Köylülerimize atalarının ve cumhuriyetimizin emaneti olan köy mallarını önce AKP’nin bir gecede çıkardığı "Bütünşehir yasası" ile bir gecede köy mallarını belediyelere-köy meralarını hazineye devredenlerin talan iştahı önünde CHP hep olacaktır.”

“Kim derdi ki, aramızdan ayrılışının 40’ı bile dolmadan…”

“Hey gidi dağların aslanı başkanım... Kim derdi ki aramızdan ayrılışının 40’ı bile dolmadan, meslektaşın Mahmut Badem kamu görevi olan belediye başkanlığın zamanında işçi ihtilafı sonucu 2012 den gelen sadece 73 bin lira belediye borcunu İzmir basınına kadar aktaracağını.Kim derdi ki, meslektaşın Mahmut Badem’in, Bozdağ Belediyesinin, 73 bin TL borcunu sanki kredi kartı borçlusuna seslenircesine "Sizin başkanınız öldü. Borcunu ben ödüyorum." diyeceğini...”

“Aslan gibi efe başkanımız rahat uyusun, ışıklarla”

“Devleti AKP iktidarının çöplüğüne çevirmeye çalışanlar, kamu terbiyesini unutanlar... AKP Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem!.. “Ya git başkanımızın ailesinden, Bozdağ halkından, Ödemiş halkından özür dile. Ya da CHP örgütüne fatura et o, 73 bin lira borcu. Devlet kuran, cumhuriyet kuran, devlet ahlakının partisi olarak size ödeme yapalım ve bu aslan gibi efe başkanımız rahat uyusun, ışıklarla...”

 

Editör: Haber Merkezi