Öğrencilerin demokrasi bilinci kazanması ve oy kullanma kültürünün oluşturulması amacıyla ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’, kapsamında Dünya Koleji öğrencileri de temsilcilerini seçti. Her sınıfta öncelikle seçimle sınıf temsilcileri belirlendi. Bu temsilcilerin arasından okul temsilciliğine aday olmak isteyen öğrenciler 10 gün boyunca propaganda çalışmalarını yaptılar. 13 Ekim tarihinde yapılan seçimle ilkokulda Çınar Ilgaz, ortaokulda ise İrem Efdal Aydoğdu okul temsilcisi seçildi.


Okul temsilcileri Çınar Ilgaz ve İrem Efdal Aydoğdu, sonuçlar açıklandıktan sonra yaptığı konuşmada okullarını çok sevdiklerini, öğrenciler olarak arkadaşları ile birlikte okulları için çalışacaklarını söylediler. Ayrıca seçimler sonrasında yaptığı konuşmada Dünya Koleji Müdürü Serkan Taşcıoğlu; öğrenci meclislerinin, öğrenci katılımcılığına, kendini ifade edip yönetmesine ve yurttaşlık bilincinin ortaya çıkmasına katkı sağlayacağını ayrıca öğrenci birliğinin okul yönetimine önemli katkısı olduğunu, okul başkanının rehberlik yürütme komisyonu, öğrenci davranışları değerlendirme komisyonu, okul aile birliği toplantılarına katılıp kararlarda fikrinin etkili olduğunu belirtti.


Taşcıoğlu ayrıca öğrenci birliğinde bulunan öğrenciler arasından bir öğrencinin yemek komitesine seçildiği ve yemek komitesi toplantılarına katılacağını belirtti. 
Editör: Haber Merkezi