Özel Dünya Koleji öğrencileri Ural Bölge Federasyonu Müdürlüğü tarafından yapılan Uluslararası Bilgi Yarışmasında final sınavına katıldı.

MEB tarafından yapılan ortak sınavlarda başarısını her yıl katlayarak arttıran, ulusal ve uluslararası projelerde de varlığını kanıtlayan Özel Dünya Koleji öğrencileri, uluslararası bilgi yarışması alanında da finale katılmaya hak kazanarak başarısını bir kez daha taçlandırdı.

Ural Bölge Federasyonu Müdürlüğü tarafında her yıl yapılmakta olan Türkiye, Rusya, Kazakistan, Tacikistan, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Kırgızistan gibi ülkelerden katılımcıların yer aldığı 11. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması final etabına Dünya Koleji’nden 5., 6., 7. ve 8. sınıf düzeyinden öğrenciler davet edildi. Biyoloji, Matematik, Coğrafya, İngilizce ve Almanca branşlarından 42 öğrencinin 36’sı, 1. etabı başarıyla tamamlayarak İzmir’de yapılan final etabına katıldı. Final sınavını başarıyla tamamlayan öğrenciler sonuçları sabırsızlıkla bekliyor.

Özel Dünya Koleji Müdürü Serkan Taşçıoğlu, öncelikle uluslararası yarışmalara katılan tüm öğrencilerini tebrik ettiğini, final etabına katılan öğrencilerin bu aşamada da başarılı olacakları konusunda emin olduğunu söyledi. Dünya Koleji öğrencilerinin akademik, sanatsal, yabancı dil vb. tüm alanlarda başarılı olabilecek donanıma sahip bireyler olarak yetiştiğini söyleyen Taşçıoğlu, Özel Dünya Koleji öğrencilerinin okullarını ulusal ve uluslararası alanlarda en iyi şekilde temsil ettiklerini ve öğrencileri ile gurur duyduğunu belirtti. 

Editör: Haber Merkezi