Özel Dünya Eğitim Kurumları, ders dışı etkinlikler kapsamında, 30’a yakın ülkede iki milyondan fazla öğrencinin katıldığı, çocukların yaşadığı zorlukları aşmaları, onları geleceğe hazırlama ve yaşam becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Mind Lab Eğitim Programını anasınıfı ve ilkokul sınıflarında uygulamaya başladı. Bu etkinlikler ile öğrencilerin, kendi potansiyellerinin farkında, çevresindekilere saygılı, bilinçli ve hayatta karşılaştığı sorunlara kendileri çözüm bulabilen insanlar olarak yetiştirmek amaçlanıyor. Türkiye genelinde de birçok okulda uygulanan Mind Lab eğitim programı, anasınıfından lise son sınıfa kadar farklılık arz ediyor.

Mind Lab Eğitim Programı ile oyunun çocuk yaşamındaki yerinin yeniden ortaya çıkarıldığı, çocukların oyunla becerilerini, takım çalışması yapmayı, kaybetmeden problem çözmeyi öğrendikleri bir uygulamadır.300'e yakın oyunun mevcut olduğu bu uygulamada, oyunlar tek kişi oynayabildiği gibi iki ve dört kişi de oynayabiliyor. Bir yıl boyunca Mind lab programı ile ilgili çeşitli çalışma ve seminerlere katılan Özel Dünya Eğitim Kurumları öğretmenleri, programın her türlü detaylarını öğrendiler. Sınıflarında öğrencilerine bu uygulamaları yaptırarak, onlara takım olma, grup oluşturma, yaparak öğrenme gibi kazanımları hedefleyen Özel Dünya Eğitim Kurumları öğretmenleri, ‘”Öğrencilerimiz oyunlar üzerinden beceriler elde ediyorlar. Aynı zamanda takım çalışması yaparak özgüvenlerini arttırıyorlar ve problem çözme becerileri elde ediyorlar.” dediler.


“Anaokulu ve ilkokul kademelerinde başladığımız Mind Lab eğitim programıyla, öğrencilerimizin bilişsel, duygusal, sosyal becerilerini ve buna bağlı olarak yaşam becerilerini eğitmektir ve geliştirmektir”  diyen Özel Dünya Eğitim Kurumları müdürü Serkan Taşcıoğlu, “ Yenilikçi ve benzersiz eğitim programlarımız ve yaklaşımlarımızla öğrencilerimize daha iyi eğitim ortamları sunmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi