HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Park Kulüp Derneği ile Engelsiz Yarınlar Derneği’nin müşterek olarak düzenlediği, özel öğrenciler için sembolik asker uğurlama eğlencesinde, tam anlamıyla vur patlasın çal oynasın sözcükleri yerine oturdu.

Ödemiş Park Kulüp bahçesinde düzenlenen eğlenceye, belediye başkanı Mahmut Badem, AK Parti ve CHP’li belediye meclis üyeleri, Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Uğur Pınar, engelliler ve yakınları katıldılar. Belediye Başkanı Badem, engelli, öğrencilerle beraber oynadı.AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem, özel çocuklarla beraber orkestra eşliğinde oyunlar oynadılar.

CHP ilçe başkanı Nazan Dönmez, CHP Ödemiş kadın kolları başkanı Emine Barut, gençlik kolları başkanı Mehmet Dalar, AK Parti kadın kolları başkanı Serpil Duman ve AK Parti Kadın Kolları yöneticileri orkestranın çaldığı havalarla özel çocukları yanına alarak park kulüp bahçesinde tam anlamıyla bir coşku yaşanmasına neden oldular.

Dernek Başkanı Uğur Pınar, “Özel çocuklarımıza bir gün de olsa, mutlu bir gün yaşatmak için bu geceyi düzenledik. Hepsi moral buldu. 10 kişilik asker grubu sembolik olarak askerlik yapmak üzere, bir günlüğüne Gaziemir Ulaştırma ve Personel Eğitim Merkezi’ne gidecekler”

Belediye Başkanı Mahmut Badem ise; “Bugün bizim içinde özel bir gün.10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası anısına bir aradayız. Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı ve onlara destek olan başta park kulüp derneğine ve tüm destekçilerine teşekkür ediyorum.  Bizler Ödemiş Belediyesi olarak özel çocuklarımızın ve ailelerinin her zaman yanındayız. Bu kentte özel insanlarımıza özel çocuklarımıza farkındalık yaratacak ne varsa onu yapmaya çalıştık. Bizim birçok eksiğimiz var. Yerel yönetimler olarak, Ödemiş Belediyesi olarak acaba neler yaptık? Neler yapacağız? Neler yapabiliriz? diye kendimizi sınava çektiğimizde kendi kendimize eleştirmeye başladığımızda ya da öz eleştiri yaptığımızda pek çok eksiğimizin olduğunu yürekten söylüyorum.Ancak biz elimizden geleni yaparken sizlerin yâda sokaktaki sade vatandaşlarımızın bizlere olan uyarılarıyla çok daha fazlasını yapmaya hazırız.”

Park kulüp Başkanı Şaban Bozkan, “1940 yılından bu yana 76 yıldır üyelerimize hizmet veren Ödemiş park kulüp derneğimiz ilçemizin de sosyal ve kültürel faaliyetleri desteklemek, doğanın ve çevrenin korunması Ödemiş halkı ile öğrencilerimize burs ve toplu sünnet imkânlarının yaratılması gibi etkinlikleri en büyük hedef olarak benimsemiş olup, tüm hızlıyla bu amaçları doğrultusunda faaliyetlerini hızlandıracak ve gelenek haline getirilecektir.”


Engelliler için yardım toplandı

Daha sonra özel çocuklara, tekerlekli sandalye almak için bir bağış kampanyası düzenlendi. Başta Belediye Başkanı Mahmut Badem olmak üzere CHP ilçe başkanı Nazan Dönmez ve bazı iş adamları katkılarda bulunarak, özel çocukların tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamaları takdirle karşılandı. Gece sonunda, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve  Park Kulüp Derneği Başkanı Şaban Bozkan’a, Engelsiz Yarınlar Derneği tarafından birer plaket verildi. Belediye Başkanı Badem adına plaketi Ak Partili Belediye Meclis üyesi Özlem Katırcı aldı. Eğlence geç vakitlere kadar devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi