Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulaması Merkezi’nde eğitim gören özel çocuklar, sırayla fırçayı eline alarak hayallerindeki doğa manzarasını ortaklaşa bir çalışmayla tuvale yansıttı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Fatih Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, resim yapma etkinliği düzenledi. Ödemiş’in ünlü Ressamı Mustafa Ali Kasap önce çocuklara nasıl resim yapacakları hakkında kısa bilgiler verdi. Ardından Kasap, tuvalin başına geçti. Öğrencilerin görüş birliğiyle doğa resmi yapılmasına karar verildi. Ardından yanına çağırdığı çocuklarla Kasap, öğrencilerin resimde yer almasını istediği şeyleri, tuvale aktarmalarına yardımcı oldu. Özel öğrenciler, tamamlanan doğa manzaralı tablonun etrafında hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi. Etkinlikte Veteriner Hakan Erdoğan ise her bir çocuk için içinde boya ve fırça bulunan resim setlerini dağıttı. Hediyeler öğrencileri mutlu etti.

Okul Müdürü Gürsel Çakıcıoğlu, "Okulumuzda 37 zihinsel engelli öğrencimiz bulunuyor. 17 öğretmenimizle çocuklarımıza en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Burada amacımız, öğrencilerimizin, özgüvenlerini arttırmak. Mustafa Ali Kasap’a ve veteriner Hakan Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum" dedi.



Editör: Haber Merkezi