Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı öncesinde Ödemiş'te eğitim veren Özel Birgivi Koleji  öğrencilerine 'Sınav Başarısı ve Motivasyon' semineri verildi. Öğrencilerin sınavda daha başarılı olabilmeleri için düzenlenen seminer okulun konferans salonu'nda yapıldı.

TEOG sınavı yaklaştı, öğrenciler streste… Çocuklarımızın bu zor dönemlerinde onlara biraz motivasyon olsun, ortam değişikliği yaşasınlar, sınavla ilgili kaygı ve korkuları azalsın amacıyla Birigivi Koleji olarak Başarı ve motivasyon konulu seminer verildi. Uzman Psikolog Soner GÖL ve Mine GÖL’ün hazırlamış oldukları programa 8.sınıf öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Mine hanım çocuklara korku ve kaygı arasındaki farklılıkları anlattı ve onların bu konu hakkındaki düşüncelerini dinledi. Doğru nefes alıp-verme teknikleri ve gevşeme egzersizleri uygulamalı olarak yaptırılarak öğrencilerin rahatlaması sağlandı. Anne babaların bu dönemdeki olumlu ve olumsuz davranışları öğrenciler tarafından sahnede dramatize edildi. İlgili kişilere mesajlar birinci ağızdan verildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolojik Soner Göl'de konuşmasına 28 Nisan'da yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda, Birgivi Koleji  öğrencilerinin yüzünün gülmesini temenni ederek başladı. Birgivi Koleji'nin sunmuş olduğu imkanlara vurgu yapan Göl, "Bu imkânları sizler için seferber eden okulumuza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Genç insanın, dinamik ve aksiyonel insan anlamı taşıdığını ifade eden Soner Göl, "Genç insan gerçekten ideal sahibi insandır. Hayata mührünü vurmak için, vizyon sahibi olan insandır. Bir şey istiyorsanız bedel ödeyeceksiniz ve alnınız terleyecek" diye konuştu.Özel Birgivi Koleji Müdürü Adil Özçetin, "Öğrencilerimize birçok sosyal-kültürel ve sportif etkinlik düzenliyoruz. TEOG öncesi böyle bir etkinlikle öğrencilerimiz moral depolayarak sınavlarına girsinler istedik" dedi.

Özçetin, Yıl boyunca sınavlara  öğrencilerini derslerin yanı sıra ekstra yapılan denemeler ve etüt programları ile hazırladıklarını, son 40 gün de çok yoğun programlar düzenleyeceklerini ifade etti. Özçetin son olarak da, Denemeler öncesi yoğun geçen hazırlık dönemini böyle bir seminer ve motivasyon programı ile noktalamak istediklerini belirtti.

Proğramı düzenleyen Psikolojik Danışman Necmettin Arpa sınav öncesi çocukları hem rahatlatarak hem de zorlandıkları konularda onları bilgilendirmek amacıyla düzenledikleri proğram’ın çok verimli geçtiğini bundan sonra da bu tür konferans ve seminerlere devam edeceklerini söyledi.  Dikkatli bir şekilde dinleyip coşkulu bir katılım sağlayan öğrenciler, seminerin çok güzel ve öğretici geçtiğini sınava hazır olduklarını belirttiler.

Editör: Haber Merkezi