Torbalı Belediye Başkanı R. İsmail Uygur, Selçuk Belediye Başkanı İ. Vefa Ülgür, birlikte Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni (ÖYKAM) ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve müze yetkilileriyle buradaki eserleri inceleyen Uygur ve Ülgür, kendi ilçelerinde de benzer bir çalışmanın hazırlığında olduklarını söylediler. Ödemiş ve Küçük Menderes Havzası’nın geçmişine ışık tutan objelerin sergilendiği odaları gezen başkanlar, Müze Müdürü Prof. Dr. Engin Berber’den bilgi aldılar. Özel oluşturulan tütün odasını da dikkatle inceleyen Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, tütün işçiliği de yaptığını hatırlatarak, odadaki tütün yapraklarının kokusunun kendisine nostalji yaşattığını belirtti.
ÖYKAM’ın Ödemiş adına bir kazanç olduğunu ifade eden Ülgür, “Günümüz şartlarında her şey günlük yaşanıyor. Pek çok gencimiz dedelerinin adlarını bile bilmiyor. Teknolojinin geçmişin izlerini hızla sildiği bu şartlarda Ödemiş’te kurulan bu müze hem Ödemiş hem de havza adına çok önemli. Ödemiş’i yansıtan tüm değerleri burada bulabiliyoruz. Selçuk’ta da benzer bir çalışmamız var. Burada gördüklerimizi de çalışma arkadaşlarımızla paylaşacağız. Çok kısa bir sürede hazırlandığını öğrendiğim bu müzede emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
Bir kent belleği oluşturmak için ilçesinde de çalışmaların sürdüğünü kaydeden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da, son derece detaylı bir çalışma gerektiren bu konuda Ödemiş Belediyesi’nin örnek bir adım attığını söyledi.
Başkanlar daha sonra ÖYKAM’daki Avlu Kahve’de çay içerek sohbet etti.
Editör: Haber Merkezi