HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından “Annem Bilgisayar öğreniyor” Projesi Ödemiş’e bağlı Ovakent Mahallesi’nde düzenlenen sertifika töreninde, annelere sertifikaları Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem tarafından takdim edildi. Düzenlenen törene Ödemiş Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin, Ovakent Mahallesi Muhtarı Hüseyin Buldan katıldı.

Düzenlenen sertifika töreninde Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem bir konuşma yaptı. Başkan Badem; “ Sizleri yürekten kutluyorum. Sizler büyük bir sorumluluğun altında ev hanımlığı gerçekten zor bir iş bir de kırsalda olunca bunun zorluğu iki kat artıyor. Bunun yanında sizler büyük bir çabayı gösterdiniz. Türk annelerinin ne kadar azimli olduğunuzu gösterdiniz. Bizler Ödemiş belediyesi olarak kısıtlı şartlarımızda sizler için elimizden ne geliyorsa yapmak için elimizden gelen ne varsa ortaya koyacağız. Bizler herkesin bilgisayar öğrenmesinden yana olduğumuz için böyle bir proje başlattık. Bundan 10 -15 yıl sonra belki de ekmeği bile internet üzerinden sipariş vereceğiz.”

 Yapılan Projede bugüne kadar 12 mahallede kurs açıldı. Kurs verilen 12 mahallede 9 mahallenin programı bitti. Köseler ve Ovakent mahallelerinde sertifika töreni yapıldı. Kızılcıavlu, Alaşarlı, Bademli, Birgi, Ovakent olmak üzere 5 mahallede kurslar devam ediyor. Düzenlenen kurslara 254 kişi başvuruda bulunurken, kursa devam edenleri sayısı 105 kişi, kursu bitirenlerin sayısı ise 139 kişi olarak açıklandı. Yapılan konuşmaların ardından Ovakent’e kursa katılan katılımcılara sertifikaları verildi. Kursiyerler tarafından hazırlanan ikramlıklar tören bitiminde konuklara ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi