HABER: AYŞE AKYÜZ


Ovakent’e 120 yıldan beri gelenekselleşen Hıdırellez şenlikleri yaşatmak için başlatılan etkinliklerin dördüncüsü Pazar günü Ovakent Mahallesinde yapıldı. Ovakent’te düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri Bahar şenlikleriyle birleştirilerek daha da renkli hale getirildi. Ovakent ’in tarihi ve kültürel etkinliğine İzmir ve çevresinden çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikte kutlamalar davul zurna eşliğinde yapıldı. Ovakent İlköğretim Okulu yararına keşkek ve Ovakent ‘in geleneksel tatlısı dibile satışı yapıldı.

Kooperatiften Süt İkramı

Ovakent Süt Kooperatifi tarafından 200 kilo süt şenliğe katılanlara dağıtıldı.3,5 yıldan beri Ovakent’te çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ovakent Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Kadir Arıkan; “Biz Ovakent Tarımsal kalkınma Kooperatifi olarak 3,5 yıldan beri faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Ovakent bahar şenliklerinde kooperatif olarak 1000 bardak vatandaşlarımıza süt ikramında bulunduk. Kooperatifimizi yapacağımız çalışmalar doğrultusunda daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. Şimdilik sadece süt topluyoruz. Önümüzdeki günlerde bunu daha da genişleteceğiz.”

120 yılık geleneği canlandırıyoruz

Ovakent Mahalle muhtarı Hüseyin Buldan 120 yılık bir geleneği 4 yıldan beri yeniden canlandırdıklarını belirti. Buldan ; “120 yıl önce atalarımız tarafından geleneksel olarak başlatılmış, bir geleneği bizde bahar şenlikleriyle birleştirip geniş kapsamlı bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimizde okulumuz yararına kermes düzenledik. Şenliğimize İzmir ve çevresinden çok sayıda misafirimiz geldi. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi