HABER:GAMZE ONAN 
Ödemiş Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi önünde başlayan yürüyüşe Ödemiş İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hasan Yüzüak, Ödemiş Jandarma Komutanı Mustafa Hüyüktepe, Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Kurum Amirleri, Ak Partili Meclis Üyeleri ve eğitim kurumlarından öğrenciler katıldılar.

Çeşitli pankartların ve turkuaz balonların taşındığı vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gören yürüyüşe, Ödemiş’te eğitime fazlasıyla destek veren ve ‘sevgi projeleri’ adı altında çalışmalarını sürdüren ekipte yerlerini aldılar.

 “Ödemiş İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “Bugün güzel ve anlamlı bir yürüyüş yaptık. Dün itibariyle tüm dünyada otizm günü olarak anılan günün bir gün gecikmeli de olsa farkındalığını vatandaşlara duyurmuş olduk. Yürüyüşün düzenlenmesinde Fatih Özel Eğitim’in büyük bir çabası oldu. Onunla beraber diğer rehabilitasyon merkezleri, okullar ve özel eğitim sınıfları çaba gösterdiler ve böylesine güzel bir topluluğu bir arada bulduk. Sloganımız belli “Otizme Mavi Işık Yak” bu mavi güzel renkle farkındalığı yaratıyoruz. Tabi bu vesileyle sadece otizmliler değil, ilçemiz genelinde tüm engellilerimiz ile ilgili çalışmaları gözden geçirmemiz, birlikte toplum içerisinde yapabileceklerimizi algılamalıyız. Bununla birlikte engelli vatandaşlarımızın daha rahat daha huzurlu ve daha kolay bir hayat sürmeleri noktasında yapabileceklerimiz konusunda bir özeleştiri yapmış oluyoruz. Önümüzdeki ay engelliler haftası münasebetiyle yine güzel çalışmaların devam edeceğini biliyorum. Bu hafta içerisinde yine özellikle Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde öğrencilerin hazırlamış oldukları güzel etkinlikler tüm vatandaşlarımıza açık olarak devam edecektir. Ben otizmli arkadaşlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi