HABER:DİLEK AYVALI

Gittiği köylerde ilgi ile karşılanan Osman Öztürk ve ekibi projelerini anlatarak üreticilerle daha iyi bir kooperatifçilik için görüş alışverişinde bulunuyorlar.

BEN YOK BİZ VARIZ

Ben yok biz varız parolası ile yola çıkan Osman Öztürk ve ekibi geçtiğimiz gün Başköy, Küçükkale ve Üzümler, Saruhanlı, Çobanköy, Yenişehir, Kızılcahavlu ve Kahrat köylerinde üretici ile buluştu. Burada köy kahvelerinde üretici ile sohbet eden Osman Öztürk projelerini tek tek anlatarak şunları söyledi.

BİZ İLK OLARAK MUSLUKLARI KAPATACAĞIZ

“Hep birlikte olmak, yardımlaşmak ve paylaşmak için. Peki, biz şu an böyle bir şey görebiliyor muyuz? En pahalı market bizde, en pahalı ekipman bizde, yemi en pahalıya biz alıyoruz. İşte bunların tek sebebi var. Musluklar çok açık ve israfımız çok fazla, tasarrufumuz yok. Bu nedenle kasada para birikmiyor.  Birikmeyince sistemi döndürmek için üreticiden 4.60- 4,70 liraya aldığımız sütü marketlerde 10,90 liraya satmaya çalışıyoruz. Alet ekipmandan tutun, yeme kadar en pahalı ürün bizde. Arkadaşlar kooperatifçilik bu değildir. Eğer nasip olur görev bize verilirse, biz ilk olarak muslukları kapatacağız. Zaten ekonomik anlamda güçleneceğimiz için bu da üreticiye yansıyacak. Bunu süt ve yem fiyatlarını ayarladığımızda hissedecek ve rahat bir nefes alacaksınız.”

KARA LİSTE İLE KORKUTUYORLAR

“Adaylığımızı açıkladığımız günden bu yana dedikodu mekanizması o kadar hızlı çalışıyor ki bir haftada demediklerini bırakmadılar. Biz bu yola çıkarken bir şey söyledik. Bizim kitabımızda kavga dedikodu yok. Biz bugüne kadar hiç kimseyi kötülemedik. Tüm dedikodulara gülüp geçtik. Ancak kulağımıza gelen son bilgiler inanın bizi çok üzdü. Bazı köylerimizde üreticilerimize sizler karşı taraftasınız sizi kara listeye aldık gibi söylemlerle üretici korkutulmaya sindirilmeye çalışılmış. Bu hiç hoş olmamış. Köylü Milletin Efendisidir. Benim üreticimi köylümü hiç kimse kara listeye alamaz. Bu durumun karşısında eğilip bükülmeyiz buda böyle biline. Bize oy verende vermeyende bizim üreticimizdir, kardeşimizdir, abimizdir, ablamızdır. Biz göreve geldiğimizde bu kooperatifi ekonomik anlamda çok iyi yerlere getirip üreticimizin refah seviyesini yükselteceğiz. Korku imparatorluğu oluşturmaya çalışanlara da kimse itibar etmesin” dedi.

Editör: Haber Merkezi