HABER: NAZİF HARUPÇU


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi, Şimdi de aynı anda iki fuara ev sahipliği yapıyor. Ekoloji İzmir - 6. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile 5. Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle kapılarını açtı.

Organik sektörünün İzmir’deki 6. zeytin ve zeytinyağı sektörünün ise 5. buluşması 19 Nisan Pazar günü sona erecek. Ekoloji İzmir’de Adana, Adıyaman, Ankara, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Manisa, Mersin, Siirt, Şanlıurfa olmak üzere 14 ilden toplam 78 katılımcı yer alıyor. Fuar İzmir’in 11 bin 500 metrekarelik D holünde düzenlenen fuarda; organik gıdanın yanı sıra organik tekstil, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ve kırtasiye ürünleri gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar ürünlerini sergiliyor.

Olivtech fuarında ise İngiltere’nin yanı sıra Aydın, Balıkesir, Bursa Çanakkale, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Tekirdağ olmak üzere Türkiye’nin 9 ilinden toplam 206 katılımcı yer alıyor. İZFAŞ fuar lara Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, Güney Kore, Lübnan, Senegal, Ürdün İran, İtalya ve Yunanistan’dan alım heyetleri getirerek ağırlıyor.

Uluslararası sempozyum

Ekoloji İzmir fuarı kapsamında 17-18 Nisan “Türkiye’de Organik Tıbbi Aromatik Bitkiler Uluslararası Kalite Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Türkiye (ETO) ve Organik Tarım Araştırma Enstitüsü İsviçre (FIBL) işbirliğinde, Organik Doğadan Toplama Sivil Toplum Kuruluşu Almanya (FairWild) katılımı ile organize edilecek uluslararası organik sempozyum sektöre ışık tutacak.

Ödemiş Meslek Yüksek Okulu da fuarda

Diğer yandan Ege Üniversitesine bağlı Ödemiş Meslek Yüksek Okulu da Organik Tarım fuarında stant açarak, sektöre ışık tutmaya devam ediyor.

Stantta Okulun Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Funda Yoldaş, Ödemiş’te eğitim ve öğretim veren ve Türk tarımı ve sanayiye çalışmaları ile destek veren kurum olarak fuara gelen misafirlere bilgi veriyor.

Ödemiş Meslek Yüksek Okulunda kuruluşundan bugüne Tarım ürünleri Brokoli, Enginar başta olmak üzere, Organik kümes hayvanları yetiştiriciliği, Organik küçük baş hayvan yetiştiriciliği, Organik süt üretimi, Organik üzüm ve diğer ürün grupları başta olmak üzere, Sadece örgün eğitim veren bir okul dışında, Bölgesindeki çiftçilere de örnek olarak, Onların organik ürünler yetiştirmesi konusunda da örnek çalışmalar ve uygulama alanlarında çiftçilere de büyük destekler veriyor.

Okul Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Şayan’da, Bölge ekonomisine katkı sağlanması amacıyla Okulda öğretim üyeleri ile birlikte yoğun bir çalışma sergileyerek, Okulun gün geçtikçe başarı performansının da artmasını sağlıyor.

Editör: Haber Merkezi