HABER:YÜKSEL BALCI
Gazi Hastanesinde Prof. Dr. Mehmet Zileli tarafından son kez ameliyat edilen Ömür Aldemir, taburcu edilerek evinde istirahat etmeye başladı.
Küçük yaşta (skolyoz) hastalığı nedeniyle ameliyattan ameliyata koşan genç kızın  daha önce yapılan ameliyatlarda takılan platinin dışarı çıkması ve vidaların gevşemesi nedeniyle Özel Gazi Hastanesi’nde  11. Kez ameliyata alındı.
Oldukça zeki olan Ömür Aldemir için geçtiğimiz yıl yapılan ameliyat için 60 bin lira istenmişti. Ekonomik durumları nedeniyle aile bu parayı ödeyememişti.       
Ödemiş’te  açılan yardım kampanyasında  35 bin lira toplandı. Ancak, daha 25 bin liraya ihtiyaç vardı. Bu para Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nun talimatıyla  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılandı. Ameliyat başarılı bir şekilde bitti. Ömür, tahsiline devam ederken acıları yine başladı. Ömür’ün tekrar bir kalça ameliyatı olması gerekiyordu. Bunun içinde 15 bin liraya ihtiyaç vardı. Ödemiş deneyimli Kaymakamı Celil Ateşoğlu, bu parayı ’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan temin ederek Ömür’ün kalça ameliyatı ’da yapılmıştı. Ancak ameliyattan sonra, platinlerin dışarı çıkması, vidaların gevşemesi ve tam anlamıyla beslenemediği için  yatakta yaraların oluşması nedeniyle, Ömür’ün yeni bir ameliyata daha ihtiyacı vardı. Bunun maliyeti de,  Özel Gazi Hastanesi’nde 8 bin lirayı buluyordu. Ödemiş Kaymakamı bu konuya da el atarak devlet babalığını tam anlamıyla ispat ederek, Ömür Aldemir’in 11. Kez ameliyatını gerçekleştirdi.
Ömür İçin Okula Engelli Asansörü Yapılmıştı 
Ömür’ün 2.katta bulunan sınıfına tekerlekli sandalyeyle rahat bir şekilde çıkabilmesi için  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 78bin lira değerinde bir  engelli asansörü yaptırılmıştı. Bu arada, Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya’nın devreye girmesiyle, Beşiktaşlılar Derneğinden akülü sandalye temin edilerek, genç kız evine kimseden yardım almadan okuluna  gidip gelmeye başladı
3 Aydır Okulu Bıraktı
Ömür Aldemir, ağırlığı nedeniyle 3 ay önce eğitimine ara vermek zorunda kaldı.  Ancak, okumayı seven genç kızın 11.ci ameliyatından sonra tekrar okuluna devam edeceği beklenmektedir.
 Ömür’ün annesi Nagihan Bilgin, “ Kızım Ömür, sayın kaymakamımız Celil Ateşoğlu’nun yardımlarıyla 3 kez ameliyata girdi. Son ameliyatımızda platinler ve gevşeyen vidalar yerine takıldı. Şu anda, kızımı özel besinlerle beslemeye çalışıyorum. İnşallah sağlığına kavuşup tekrar okuluna devam eder. Kaymakamımız Celil Ateşoğlu na, Ödemiş halkına ve Beşiktaşlılar derneğinden akülü sandalyeyi temin eden emniyet müdürümüz Ramazan Çankaya ya ve ameliyatı büyük bir başarıyla yürüten Prof. Dr. Mehmet Zileliye sonsuz teşekkürlerimi bildiriyorum.”

Editör: Haber Merkezi