HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Düzenlenen kahvaltı etkinliğine Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, Ödemiş Belediyesi Özel kalem Müdürü Levent Başer, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir 9 Eylül Fakültesi Dekanı, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, Oda başkanları, Muhtarlar derneği başkanı ve muhtarlar, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adayı Çağlar Aran ve dernek üyeleri ile sivil toplum kurum ve kuruluş temsilcileri katıldılar.

Ödemiş Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği Genel sekreteri Barış Ünlü, “2018 Yılında kurulan derneğimizin ilk organizasyonunu gerçekleştirdik. Geniş katılımlı bir organizasyon oldu. Hepiniz hoşgeldiniz. Derneğimizin amacı küçükbaş hayvancılığı Ödemiş bölgesinde geliştirmek. Daha etkin ve daha güçlü bir şekilde bölgemize ekonomi yönden katkı sağlamak istiyoruz. Bunula ilgili olarak çeşitli düşüncelerimiz var. Bunlardan en önemli olanı nesli tükenmiş olan Ödemiş koyununu yeniden ekonomimize kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. bir diğer amacımız Ödemişimizi küçükbaş için bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Tahir ova koyunları ile ilgili yakın geçmişte Bursa da düzenlenen bir fuarda yapılan yarışmada alınan ödüller bunun bir kanıtı olarak’ ta bu konuda üreticilerimizin ne kadar başarılı olduğunun da düşünüyorum.  Avrupa’ya Dünya’ya baktığımız zaman antibiyotik kullanımı hızla azaltılmakta ve yasaklanmaktadır. Ancak dünyadaki raporlara baktığımız zaman Gıda kaynaklı antibiyotik direncinin de hızla yükseldiği gözlenmektedir. Bu nedenle Bölgemizde de çalışmalarımızda gıda kaynaklı hayvancılık ürünleriyle ilgili özellikle büyükbaş veya küçükbaş fark etmiyor.  Antibiyotik kullanımı azaltma konusunda hayvancılarımızı bilgilendirmekte çalışmalarımızın arasındadır” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Özellikle hedefimiz olan Ödemiş koyununu tekrar Ödemiş’e kazandırılması konusundaki çabalarınızdan dolayı sizi kutluyorum. Amacımıza ulaşacağız. O konuda da sizlerle birlikteyiz. Bu beraberlik için sizlere teşekkür ediyor. Çalışmalarınız da başarılar diliyorum” dedi.

Ödemiş Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Murat Cansız, “Başkanımın izniyle 2020 yılında Bursa’da düzenlenecek.  Küçükbaş hayvancılık fuarını Ödemiş’te düzenlemek istiyoruz. 2020 yılında gerçekleştirmek istediğimiz fuar için arkadaşlarımızla konuştuğumuzda olur mu olmaz diye korkuyorduk. Ama buradaki katılımı görünce bizler bunu başaracağımıza inanmaya başladık. Sizlerin destekleriyle yapacağımız fuarı Türkiye’ye değil Dünya’ya duyurmak istiyoruz. Ve buna olan inancımız tam hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Ödemiş Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği Başkan yardımcısı Okan Katkıcı, “Buradan Ödemiş Belediye Başkanımıza ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Derneği ilk kurduğumuz zaman Bursa’da yapılan fuar için Ödemiş Belediyesi bize araç tahsis ettiler. Bursa’daki yarışmalarda Ödemiş’in adını duyurarak, 1,2 ve 3.üncülük ödülleri aldık. Ödemiş Ticaret Odası başkanımızın seçildiği ilk günden bugüne kadar Ödemiş’in marka olması için uğraşıyor. Belediye Başkanımızın da seçim çalışmalarında Ödemiş için yapacakları vardı. Ben başkanımızın bunu başaracağını canı gönülden inanıyorum. bizde küçükbaşımızı Türkiye'nin ve dünyanın cazibe merkezi haline getirip buraya ekonomi yönünden katkı sağlama amacıyla yola çıktık. Ödemiş Küçükbaş hayvan yetiştiricileri olarak tek amacımız sadece Ödemiş’te köylerde, merkeze uzak yerlerde Tahirova koyunun üretilmesi dışarıdaki insanların bizim Ödemişteki üreticilerimizi görerek bu memlekete Katma Değer sağlamasıdır. Ve Ödemişimizin güzel yerlere gelebilmesidir. Ödemişi nasıl bir marka haline getirebiliriz, Ödemiş ismini nasıl duyurabiliriz. Mantıyla hareket ediyoruz” dedi.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Ben Küçükmenderes havzası olarak düşünüyorum. Küçükbaş Keçi koyun birliğimizin Ödemiş’te kurulması bölgeye çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Pazar günü Beydağ’ımızda Kestane festivalimiz var orada da Büyükşehir Belediye Başkanımıza verdikleri koyunların yavrularında hediye edeceğiz” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi