HABER:YÜKSEL BALCI
Müdür Yardımcısı Nurten Gülcü ve 5. sınıf öğretmeni Erol Kırlı ve bir grup 5. sınıf öğrencisiyle birlikte, Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya’yı makamında ziyaret ettiler. Öğrenciler, okulda kendi aralarında yaptıkları “polisimizin yanındayız” toplantısını okul yönetimine bildirerek Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etmek istediklerini belirttiler. Öğrencilerin istekleri, okul müdürlüğü tarafından onaylanınca, müdür yardımcısı Nurten Gülcü ve sınıf öğretmeni Erol Kırlı öğrencilerle birlikte Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya’yı makamında ziyaret ettiler. Emniyet Müdürü Çankaya öğrencilere meyve suyu ve pasta ikram etti. 
Öğrenciler, Emniyet Müdürü’ne “ Biz hep birlikte sınıfımızda ‘polisimizin yanındayız’ sloganıyla polisimizi ve sizi ziyarete geldik. Polislerimiz, yurdumuzun güvenliğini sağlamak için gece gündüz durmadan, hayatlarını hiçe sayarak, görevlerini sürdürmektedirler. O bakımda biz polisimize minnet borçluyuz. Son zamanlarda polisimize yapılan saldırıları üzüntüyle karşılıyoruz ve şehit olan polislerimiz için size başsağlığı diliyoruz demeye geldik.”
Bu durum karşısında oldukça duygulanan emniyet müdürü Ramazan Çankaya, “Bizlerin görevi halkımızın huzur içerisinde yaşamını sağlamaktır. Bunun için tüm emniyet mensupları canlarını ortaya koyarak çalışmalarını sürdürmektedirler.  Sizlerin bu asil duygularla, bizleri düşünerek ziyarete gelmesi ve başsağlığı dilemesi takdir edilecek bir duygudur. Sizi yetiştiren öğretmenlerinizi kutluyor ve hepinizin ilerde okuyarak yurdumuza milletimize hayırlı insanlar olmanızı diliyorum.”
Birimler gezildi
Öğrenciler, Toplum Destekli Polisler ile birlikte, emniyetin tüm birimlerini tek tek dolaşarak polislik mesleğiyle ilgili çeşitli sorular sormaktan kendilerini alamadılar. Öğrenciler özellikle “siz korkmuyor musunuz? Hırsızlarla, cinayet işleyen kişilerle karşı karşıyasınız. Çelik yelek giyiyor musunuz? Hiç çatışmaya girdiniz mi? Parmak izi nasıl alınır? Saç kılı inceleme nasıl yapılır?” sorularıyla polisleri adeta terlettiler.

Polisler, “ İçinizden polis olmak isteyen var mı? sorusuna, çocukların hep birlikte parmak kaldırmaları ilgiyle karşılandı.
Öğrenciler polisin bütün birimlerini gezdikten sonra, öğretmenleriyle birlikte emniyetten ayrıldılar.

Editör: Haber Merkezi