HABER:GAMZE ONAN
 Ödemiş Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve velilerinin duyarlılık gösterdikleri faaliyet ile Halep’e yardım eli uzattı. Ödemiş Anadolu Lisesi’nde toplanan malzemeler bugün Ödemiş Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından teslim alındı. En geç Cumartesi günü yola çıkacak olan Ödemiş Belediyesi’ne ait tırlarla ise yardım bekleyen insanlara ulaştırılacak.

Konu ile ilgili kampanyayı ortaya çıkaran öğrencilerden biri olan Feride Devecioğlu, “Biz okulumuz öğretmenlerinden Suzan Sert ile birlikte sosyal yardımlaşma kulübü değiliz aslında bu kulüp amacıyla okulumuzda yardımlaşma projesine katılmak istedik. Halep’teki olaylar için oradaki insanların durumunu haberlerden, gazetelerden görüyoruz. 11C sınıfından arkadaşlarla bir karar verdik önce Kızılay’a başvurduk. Daha sonra okul müdürümüzün yardımıyla böyle bir kampanya gerçekleştirdik. Öncelikle kıyafet yardımında bulunduk, her sınıfa duyuru yaptık. 4 gün sürdü kıyafet toplama işlemimiz. Para toplama yardımı yaptık, 1000 liraya yakında para toplandı. Bugün son gün topladıklarımız gönderiyoruz.”

Türk Kızılayı Ödemiş Şube Başkanı Rıfat Boyacıoğlu, “ Ödemiş Anadolu Lisesi müdürü ve çalışanlarına sosyal dayanışma vakfındaki bütün arkadaşlara burada yapmış oldukları özverili çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Suriye’ye ulaştırmak için Kızılay’a bağışladıkları yardımları aldık. Allah kabul etsin. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. En yakın zamanda topladıkları yardımlar gerekli yerlere ulaşacaktır.”

Nevin Badem “ Ödemiş Anadolu Lisesi’ne, öğretmenlerine ve öğrencilerine çok teşekkürler ediyoruz. “ Halep’e bir elde sen uzat” kampanyası belediyemiz, kaymakamlığımız, sivil toplum kuruluşları ve bütün Ödemiş halkına duyarsız kalmadıkları için teşekkür ediyorum. En geç cumartesi ye kadar eşyalarımızı topluyoruz belediyeye ait tırlarla gerekli yerlere ulaşacak.”

Ödemiş Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Görken “ Bu hafta içerisinde öğrencilerimiz düzenlemiş olduğu bir kampanya gerçekleştirdik. Bu etkinlik Halep’te büyük sıkıntı yaşayan Suriyeli sivil vatandaşlara yardım eli uzatma arzusundaydık. Öğrencilerimizden kıyafet ve maddi yardım yapılabileceği konusunda fikir geldiğinde okulumuz sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübümüzle planlamasını yaptık. Kulüp danışman öğretmenlerimiz, kulüp öğrencileri vasıtasıyla özellikle Kızılay’ın aracılığıyla maddi yardım etmek için bir maddi yardım kampanyası başlattılar. Bugün Kızılay yetkililerine,  okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından yapılan yardımları ilettik. Yaklaşık 1000 liralık bir yardım oldu. Bu yardımın Kızılay yetkilileri tarafından en iyi şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını tahmin ediyoruz.  Çünkü Kızılay bölgede en etkili organizasyonları yapabilecek kapasitede. Kampanyamızın diğer aşaması olan kıyafet yardımımızda bu konuda öğrencilerimize gerekli yardımları yaptık. Poşet, etiket anlamında temin ettik. Öğrencilerimiz 2 gün içerisinde ayakkabı, mont, kazak, pantolon, battaniye, çocuk kıyafetleri olacak şekilde yaklaşık 2500 parça kıyafeti okulumuzda poşetledi. Bu kıyafetlerin özellikle kış şartlarına uygun olması ve kullanılır nitelikte olması mühimdi. Uygun olanlar ayrıldı. Ve bugün Ödemiş Belediyesine teslim edildi. Bu etkinlikleri düzenleyerek biz milli birliğimizi arttırıyoruz.”

Önümüzdeki hafta kermes

Ödemiş Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Görken, “Önümüzdeki hafta yapacak olduğumuz kermesten gelen geliri şehit ailelerine göndererek bir nebze de olsa yardımda bulanacağız.” 


Editör: Haber Merkezi