Küçük Menderes Platformu tarafından Ödemiş’e asılan pankartların daha sonra indirilmesi CHP ve Ak Parti İlçe Başkanları tarafından tartışmaya neden olmuştu. Son olarak ta platform üyeleri Hürriyet Mahallesi’ndeki çevre yolu ile Beşgöz Caddesi’nin birleştiği kavşağa afiş astı. Afişlere, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin buraya kavşak ya da trafik ışığı yapması için kaç canın daha gitmesi gerekiyor” yazdı.

Asılan bu pankartlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından indirildi. İndirme sırasında Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir ve Birgi Eski belediye Başkanı şimdiki İzmir Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Başkanı Cumhur Şener ile aralarında tartışma çıktı.

Küçük Menderes Platformunun kim ya da kimlerden oluştuğu meçhul iken yaptıkları ile gündemde yer almaya devam ediyor.

Son yaşanan durum sonrası konuyla ilgili olarak yazılı basın açıklamasında bulunan Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir,  “Son günlerde yapılan açıklamalarla polemik haline dönen afiş asma olayı konusunda kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı doğmuştur. Bu konuda CeHaPe ilçe örgütünün konuyu politize etme gayretine anlam veremiyoruz. Bu konu,  güzel Ödemiş ilçesinin, İzmir’in köyüne benzetilmemesi çabasıdır, yollarının patates tarlasına döndürülmemesi çabasıdır, insan hayatının üç kuruşluk trafik ışığından daha değerli olduğunun anlatılması çabasıdır, Ödemiş’e ait değerlerin Ödemiş’in hizmetine sunulması çabasıdır. Maalesef böyle erdemlere sahip olmayan CeHaPe kadroları bu yolda gayret gösteren Küçükmenderes Platformuna kendisine düşman görmektedir. Bizim bağımızı sorgulamaktadır. Küçükmenderes Platformuyla bağımız Ödemiş sevgimizdir, hizmet aşkımızdır. Daha önce Genev yolunun yapılması talebini içeren afişi koşa koşa CeHaPe ilçe başkanı sökmüştür. Yolun yapılmasını istemek kendilerini niye rahatsız etmiştir diye soracağım ama daha önce kendilerine sorduğumuz 40 sorunun bir tanesini bile cevaplayamamışlardır. Bu afişin asılmasını takip eden sabah İzmir Büyükşehir Belediyesi araçları gelmiş göz boyamak tarzında birkaç gün çalışmışlar ancak sanırım yine kot farkı hatası oluşmuş ve yarım bırakıp gitmişlerdir. Bu yolun yarım kalmasının vebali o afişleri söken CeHaPe yönetimine aittir.”

 “Sinyalizasyon için İBB’ ye bildirdik” diyorlar. Evet, bildirdiler ve yazılı cevap geldi. Ödemiş halkına açıklasınlar bu yazılı cevap nedir.”

Sözlerine devame den Demir, “Önceki gün de Hürriyet Mahallesinde yer alan ve sık sık kaza yaşanan kavşağa sinyalizasyon yapılması talebini içeren afiş asılmıştır. Ancak yine sabahında CeHaPe İzmir Büyükşehir Belediyesi memuru koşa koşa gelmiş ve İBB zabıtalarıyla bu afişi sökmüştür. Bu korkaklık, bu suçluluk niyedir. Sinyalizasyon yapılmasının sakıncası mı vardır. Bundan sonra o kavşakta olacak her kazanın vebali Sayın İzmir Büyükşehir Belediyesi memuruna ve CeHaPe İlçe Örgütüne aittir. Sayın İzmir Büyükşehir Belediyesi memuru pankartın izinsiz asıldığını söylemiş, bunu Belediye’ye sorarak mı yoksa her zamanki gibi atarak mı söylemiştir. Bizim orada ne için bulunduğumuzu sormuş, biz gittiğimizde kendisi oradaydı cevabını versin önce, kendisi ne arıyordu. Ben şimdi kendilerine soruyorum “sinyalizasyon için İBB’ ye bildirdik” diyorlar. Evet, bildirdiler ve yazılı cevap geldi. Lütfen Ödemiş halkına açıklasınlar bu yazılı cevap nedir. Açıklamazlarsa ben açıklarım. Küçükmenderes Platformu’nun kimlerden oluştuğunu merak ediyormuş. Biz daha önce söylemiştik tekrar edelim. Küçükmenderes Platformu Ödemiş’i seven her yapıyı, her kesimi kucaklayan millet sevdalılarından oluşan bir yapıdır ve biz Ödemiş’in menfaatine olan her çalışmalarında sonuna kadar destekleyeceğiz.”

 “Bunlarda edebiyat 10, icraat 0.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Başkanı Cumhur Şener ‘e  yüklenen Demir, “ Sayın Cumhur Şener kendisinin memur olduğundan ve memurluğun onurlu bir görev olduğundan bahsetmiş. Bunlarda edebiyat 10, icraat 0. Biz kendisine memur demedik ki, İBB’ nin memuru dedik. Tabiî ki memurluk çok onurlu bir görev. Peki Çiftçilik değil mi? Esnaflık Değil mi? Ekmeği için, çoluk çocuğunun rızkı için çalışan her meslek onurlu değil midir? Bunu tartışmaya açmak zaten böyle zihniyetlere yakışır. Şark kurnazlığı denilen bu olsa gerek. Eğer yaptığımız işin onurundan bahsedeceksek seçmenin karşısına ” ben sizi belediye üyesi olarak temsil edeceğim bana oy verin” diyerek çıkıp seçildikten sonra,- bu gücü kullanıp- İBB’nin maaşlı memurluğuna geçmeyi konuşalım. Siz işe alınırken herhangi bir duyuru, ilan olmuş mudur, sizden daha nitelikli kişiler yerine sizin seçilmenizin kriterinedir. Unutmayın ki sizin aldığınız maaş Ödemişli’den alınan Türkiye’nin en pahalı su parası ile ödeniyor. İBB adına Ödemiş’in menfaatlerine karşı gelmek, afiş sökmek, Platform bilgileri toplamaktan başka ne iş yaptığını bizde merak ediyoruz. Önce bunlara cevap verin sonra kelime oyunları yapın. Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Bizim en asli görevimiz milletimize hizmettir. Ödemiş’in her mahallesindeki, her sokağındaki, her hanesindeki, her metrekaresindeki sorun bizim sorunumuz, dert bizim derdimiz, mutluluk bizim mutluluğumuzdur. Bu duygularla Ödemiş halkımıza sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi