Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “ Bugün Serpil Yanbastı Hanımefendinin Ödemiş’in geleceği çocukların daha iyi koşullarda yetişmesi adına bağışlamış olduğu bu konağın çocuklarımızın geleceğini hazırlamak için buradayız. Ben tüm Ödemiş ailesi adına Serpil Yanbastı hanımefendiye yürekten tebrik ediyorum.  Çocuklarımız adına böyle bir ortamı ve gönül zenginliği yarattığı için hepiniz adına sevgiyle ellerinden öpüyorum.  Özellikle çalışan annelerimizin kırsal kesimde tarımla uğraşan annelerimizin işe gittiği zaman çocuklarını geleceği ve eğitimini hazırlama adına mutlaka gündüz bakımevleri ve kreşler buluşması gerekiyor ki geleceğe hazırlanmayı, paylaşmayı ve sevgiyi öğrensin.  Bir şeyler yapmayı çizmeyi karalamayı hamurla oynamayı öğrensinler. Bu şekilde okul öncesi arkadaşlarımızla birlikte velilerine teslim edeceğiz. Üç Eylül mahallesinde böyle bir gündüz bakımevi hazırdı. Umurbey ve Emmioğlu’nda böyle bir mekândan yararlanacaklar. Özellikle de 5 Aralık Kadınların seçme ve seçilme hakkının verildiği yıldönümünde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de gelecek adına kadınlarımıza verdiği değer anlamında bende kadın muhtarımızın olduğu yerde bugün böyle bir açılışı çok anlamlı buluyorum. Mahallemize de muhtarımıza da Kutlu olsun. Bu güzelliği yaşatan Serpil hanıma da sağlıklı mutlu huzurlu ömürler diliyorum”

Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, “ Bugün Ödemiş için güzel ama Türkiye içinde bir gün çünkü ülkemizin belli kısımlarından itibaren kar yağışı başladı burada da yağmur yağıyor bu berekettir.  Ama bereket yağmurları ile birlikte bir güzellik daha ilçemizde zuhur etti. Özellikle ilçemizdeki eğitim de sıkıntılardan bir tanesi destek sıkıntısıysa bir tanesi de çalışan ev hanımlarının çocuklarını işe giderken, bırakacakları alanlarda eksiklerin olması özellikle burada sevgili Serpil hanımın Belediyemizinde kendisine yapılan bu bağışı Ödemişli hanımefendilerin çocuklarının gönül rahatlığı içinde bırakabilecekleri bir yere kavuşturması Ödemişimiz için önemli aslında hayır işleri de böyle herkese nasip olacak bir iş değildir hayır işleri de bir nasip işidir. Çok paranız vardır ama bu nasibe bu hayır işine ulaşmanız kısmet olmayabilir. Ama gönlü zengin insanlarımız memleketlerinden kazandıkları ile birlikte memleketlerine hizmetlere devam ediyorlar. Ben bu anlamlı bağışı için serpil hanımefendiye teşekkür ediyorum”

Hayırsever Serpil Yanbastı ise gözleri dolarak yaptığı konuşmada, “ Annem bu evde büyümüş. Benim için anlamı büyük. Bu tarihi binanın eğitim yuvası olarak değer bulması, beni çok mutlu etti. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi.

MUHTAR HATİCE ÇAVDAR, “ SERPİL HANIMIN BİZE VERDİĞİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Umurbey Mahallesi Muhtarı ve Gazetemiz İmtiyaz sahibi Hatice Çavdar, “ Yaklaşık bir ay önce hazırlıklarını başladığımız Serpil Yanbastı Gündüz Bakımevinin bugün açılışını gerçekleştirdik. Mahalle sakinlerimizin çocuklarımızın eğitim alabileceği, çalışan bayanlarımıza katkı sağlayabileceğimiz çocuklarını rahatlıkla bırakabilecekleri bir kurum oldu. 36 ve 72 aylık çocuklarımızın bakımıyla ilgili başvuru yapılabilir. Bizler Mahallemizin bayanları çocukları için hizmet vermek için kendimiz bir hedef belirlemiştik. Bu hedefimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Mahalle sakinlerimizden gelmek isteyen olursa her zaman bekliyoruz” Serpil Yanbastı Hanımefendinin bizlere vermiş olduğu destek için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi