Genç Efe İzcilik, Gençlik, Eğitim ve Spor Kulübü tarafından önceki gün satranç semineri verildi.
Kulübün Gençlik Caddesi, Arduhanlı Cami arkasında bulunan sosyal tesislerinde, Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl temsilcisi Gökhan Narman tarafından, 20 kişiye toplam 4 saat eğitim verildi.
Kulüp Başkanı Hasan Diker koordinatörlüğünde çalışmalar sürdürüldü. Satranç Federasyonu Ödemiş Temsilcisi İhsan Salih Özdemir açıklamasında, “Kulübümüz tarafından tek kursluk ücretsiz eğitim semineri verildi.
Ödemiş’te ilk kez satranççılara yönelik Ödemiş’te böyle bir eğitim ilk kez verildi.
Ödemiş Belediye sporda 2 yıl satranç sporcusu olarak kurs hocamız, hem antrenör hem oyuncu olarak çalıştı.
Şu an Ödemiş Emniyet sporda satranç branşı antrenörü olarak da görev yapmakta. Türk Silahlı Kuvvetler Ordu Satranç Milli Takımında uzun yıllar kaptan olarak görev yaptı. NATO nezdinde birçok turnuvalara katıldı.
Ödemiş’te Genç efe kulübü olarak yararlanıyoruz. Kulüp olarak Ödemiş’te 9 takım oluşturup, Yöresel olarak bu satranç oyunlarını tarihinde ilk kez il dışında ilçelere verilen lig ile İzmir’i başka illerde Ödemiş olarak temsil edeceğiz.
Bu ligi Konya’da ilk kez İzmir adına katılacağız. 50-60 takım arasında,
İlk 6 arasında yer alırsak Birinci lige yükseleceğiz.
Süper ligde 14 takım, Birinci ligde 14 takım ve ikinci ligde de 50-60 takım karşılaşma yapacak.
Türkiye Satranç takımına Emniyet spor, Ceza İnfaz kurumu, Genç efe kulübü ile Yıldızlar ve Çocuk kategorisinde derece yaparsak Finallere katılma hakkı elde edeceğiz” dedi.

Haber: Nazif HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi