HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Faruk Tutar, Ödüllü Çiftçi Eğitim Akademisinde çeşitli üniversitelerden çok değerli eğitmenlerin yanında İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri teknik personelin vereceği Bitkisel ve Hayvansal üretimler konusunda eğitim ve kurslar hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleşeceğini kaydetti.

Tutar, “Eğitim konularımız ile eğitimin yapılacağı gün ve saatler üreticilerimize duyurulacaktır. Eğitimlerimizin çoğunluğu akşam saatlerinde olacak ve saat 20.00 ile 22.30 arası olacaktır. Küçük Menderes Havzasındaki vatandaşlarımızdan isteyen herkesin bu eğitimlere kayıt olma ve katılım hakkı olacaktır. İkinci aşamada ise kurslara devam sağlayan ve Çiftçi Kayıt Sistemine veya Turk-Vet’e kayıtlı olan (kendisi ve birinci derece yakını olanlar dahil) üreticilerimizin katılacağı bilgi yarışmalarımız olacak. İlçe genelinde düzenlenen yarışmada dereceye giren üreticiler, 5 ilçeden üreticilerin katılacağı final yarışmasında yarışacaklar” dedi.

Yarışmada birinci olan üreticinin katı gübre serpme makinası sahibi olacağını kaydeden Ödemiş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Faruk Tutar, “Final yarışmasına katılmaya hak kazanan üreticilerimize büyük ödüller dağıtılacaktır. 5 İlçe genelinde yarışmaya katılan tüm yarışmacılar arasında başarı sırasına göre ilk 150 üreticiye sürpriz hediyeler verilecektir. Tüm yarışmacılara ise hatıra olarak küçük hediyelerimiz olacaktır. Kayıtlarımız 18 Mart 2022 tarihine kadar devam edecektir. Ödüllü Çiftçi Eğitim Akademisi hakkında bilgi almak ve kayıt olmak isteyen üreticilerimiz Bayındır, Beydağ, Kiraz, Ödemiş ve Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurabilirler” şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi