Bugün sabah, Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan seminere Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Doktor Gökay Gök ,  Ödemiş Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Osman Cengiz, Kiraz, Beydağ, Tire ve Ödemiş’ten okul müdürleri ve koordinatör öğretmenlerin katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan seminerde Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Doktor Gökay Gök tarafından katılımcılara Kızılay tarafından hazırlanan sunum aktarıldı.

Seminerde konuşma yapan Gök kan vermenin önemi ve doğru bilinen yanlışları anlatarak şöyle konuştu ; “ Kızılay’ı Suriye’de, Filistin’de, Halep’te, Libya’da, Sudan’da aslında her yerde var. Kızılay’ı medyada televizyonda göremezsiniz. Çünkü yardımın reklamı olmaz. Depremde, selde her türlü doğal afette her an yardıma hazırız. Bu işte gönüllülük ve insanlarımızın ve çalışan personellerimizin maneviyat duyguları esastır. Şu an, Emniyet, TSK ve Milli Eğitim gibi kurumla koordine halindeyiz. Bugün burada toplanmamızın sebebi de budur. Her şey eğitimle başlar. Özellikle kritik dönem 0-12 yaş arasındadır. Öğretmenler olarak çocukları kan bağışında ve sağlık konusunda bilinçli olarak yetiştirirsek geleceğimizin de sağlıklı olması için teminat almış oluruz. Bu konuda en büyük sorumluluk öğretmenlerimizindir. 1980-2000 yılları arasında Kızılay’ın gelişememesi, teknolojik olarak geri kalmasının yarattığı eksiklikleri şu an bile tamamlamaya çalışıyoruz. Kan bağışı riskli bir iş olduğu için çok titiz davranıyoruz ve aldığımız kanları ihtiyaç sahiplerine yine aynı titizlik ve sorumluluk duygusuyla yetiştiriyoruz.”

Ödemiş haricinde tüm Türkiye genelinde hiçbir ilçede kan bağışı merkezi olmadığını dikkat çeken Gök bu sebeple Ödemiş’in çok özel olduğunu belirtti. Seminere katılanlara bol bol spor, yüzme ve doğa yürüyüşü önerisinde bulunan Gök katılımcılara teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi