HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları tarafından hayata geçirilen “Hayal Tiyatrosu “ çalışmalarına başladı. Her yaşta tiyatro severi bir çatı altında toplamayı amaç edinen tiyatronun rejisörlüğünü Yasemin Yancı yapıyor.

Tiyatro grubu Cumartesi günü ilk kez Ödemiş’te yaptıkları pantomim gösterisi ile kuruluş aşamasında olan tiyatroyu görücüye çıkardılar. Ödemiş öğretmen evi önünde yapılan gösteriye vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Pantomim gösterisi Hilal Yancı, Yasemin Yancı, Berkay Sakin, Mustafa Yeşilöz, Gülnaz İlgen, Pınar Olgun tarafından yapıldı. Gösterinin sonunda, “hayal tiyatrosu” grubu Atatürk’ün sözü olan “sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” yazdığı küçük pankartı izleyenlerle paylaştılar.

Tiyatro rejisörü Yasemin Yancı ; “Ben 23 yaşındayım Ödemiş’te gençlerin bir talebi oluştu. Bu talep üzerine Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları olarak, “Hayal Tiyatrosu” tiyatro topluluğunu açtık. Bu grubun tiyatro grubunun başkanıyım. Aynı zamanda bu tiyatro grubunun rejisörlüğünü üstlendim. Toplumda sanata karşı farkındalık oluşturmak insanları sanatı sevdirmek ve buranın gençleriyle sanat yapabilmek için bugün öğretmenevi önünde bir gösteri düzenledik. Pantomim gösterimiz esnasında kutunun içinden çıkan yazıyla Atatürk’ün sanata verdiği önemi bir kez daha vurguladık. Daha da etkinliklerimiz olacak bugün bu etkinlik ile tiyatro grubumuzu insanlara tanıtmaya çalıştık. İnsanlar burada tiyatro yapmak istiyorlar ama Ödemiş’te tiyatro yapabilen topluluk çok az, biz daha profesyonel çalışmalar yapabilmek için böyle bir grup açtık. Ekibimiz gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.”

Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Selami Sönmez ; “ Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği olarak her zaman gençlerin yaptığı çalışmalarında ve her türlü etkinliklerinden yanlarındayız. Gençlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Tüm ödemiş halkımızı gençlerimize ve sanata sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir sözüyle bitirmek istiyorum.”

Editör: Haber Merkezi