HABER: TOLGA KIZGIN

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından 24 Ekim 2014’te alınan kararla, 250 gramının 1 TL’den satışa sunulması kararlaştırılan ekmek, fırıncılar arasındaki rekabetten dolayı Ödemiş’te 75 kuruşa satılıyordu.Büyükşehir yasasından sonra İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince 24 Ekim 2014'te alınan karar kapsamında, Ödemiş'te ekmek bugünden itibaren 1 TL'ye satılacak. 

Ödemişli fırıncıların aldığı kararla, geçtiğimiz hafta dilekçe hazırlanıp, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine başvuruldu. Buradan çıkan sonuç doğrulrusunda, İzmir'in bir çok ilçesinde olduğu gibi daha önce 75 kuruştan satılan 250 gram ekmek, 1 liraya yükseldi. 

Ekmek fiyatının bugün 1 TL olmadığını, bu kararın 24 Ekim 2014 tarihinde çıktığını ifade eden Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Görgen,
“Fırıncıların birbiri ile anlaşamaması, bir süredir ekmeğe gelmesi beklenen %33’lük zammı erteledi. İzmir’de, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince belirlenen fiyat tarifesi 24 Ekim 2014 tarihinde uygulamaya konulmuştu. Bugünden itibaren Ödemiş’te de 250 gram ekmek, fiyatı 1 TL’den satılmaya başlanmıştır” dedi.

Ödemiş’te 35 ekmek fırını bulunuyor. Ödemiş fırınlarında yaklaşık olarak günde 80-100 bin ekmeğin üretildiğini belirten Görgen, ekmeğe gelen %33 zam ile 75 kuruştan, 1 liraya yükselmesini “Vatandaşın zararına, esnafın yararına” sözleriyle değerlendirdi.

Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına iletilen yazıda, “17 Kasım 2015 tarih, 2015/230 yazılı yazı ile ilgili, İlgide kayıtlı yazınız ile Birliğimizden talep edilen Ekmek Satış Fiyatı 24 Ekim 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, İzmir İlinde; 250 gram Ekmek KDV Dahil Azami Satış Fiyatı 1 TL olarak onaylanmıştır” ifadeleri yer aldı. Dün uygulanmaya başlayan yasa ile 250 gram ekmek artık Ödemiş’te 1 liradan satılacak.

Ayrıca Görgen, uygulamanın ardından, Tire, Kiraz, Beydağ, Bayındır gibi İzmir’in bir çok ilçesinde ekmeğe uzun süre önce zam geldiğini, Ödemiş’in İzmir’de ekmeğe zam gelen son ilçeler arasında olduğunu belirtti. 

Editör: Haber Merkezi