HABER: AYŞE AKYÜZ



Ödemiş’in son Kore gazilerinden ve Ödemiş Muharip Gaziler Derneği üyesi, eski Ödemiş esnaf kefalet Kooperatifi Başkanı Abdullah Seloğlu (87) vefat etti.

Ödemiş’ten 1950-1953 yılları arasında yaşanan Kore savaşına katılan ilk kafilede yer alan ve Kunuri çemberinden sağ çıkan Seloğlu savaş bittikten sonra en son kafileyle Ödemişe dönen  isimler arasındaydı.

Abdullah Seloğlu evli 4 çocuk ve 8 torun sahibiydi.

Kore Savaşı dönüşünde Ödemiş’te Hastane yaptırma derneği kurucu başkanlığı ve kurucuları arasında yer alan Seloğlu Ödemiş Hürriyet Caddesinde de Ayakkabı esnaflığını ve zanaatkârlığını sürdürmüştü.

Esnaflık yaşamından uzun süre önce emekli olan Seloğlu hayatını evinde KOAH tedavisi görerek sürdürüyordu. Koreli Abdullah Seloğlu önceki gün akşam saat 21.00 sularında evinde vefat etti.

Geçtiğimiz Mart ayında 18 Mart Çanakkale savaşı etkinlikleri kapsamında Ödemiş Belediyesi tarafından ÖYKAM’da açılan Kore gazileri fotoğraf ve obje sergisine katılmıştı.

Seloğlu’nun cenazesi Pazar günü İkindi namazına müteakip Büyük Camii de kılınan cenaze namazının ardından Zungurlu mezarlığına defnedildi.

Seloğlu’nun cenazesine Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Ödemişliler derneği üyeleri, Oda ve dernek başkanları, İş adamları ve çok sayıda vatandaş ile yakınları katıldı.

Seloğlu ailesi adına konuşan Damadı Halil Tükel açıklamasında, "O kayınpederimden daha ziyade bir can yoldaşı, iyi bir baba çok iyi dost idi. Kendisini unutmayacağız. Allah rahmet eylesin" dedi.

Editör: Haber Merkezi