HABER: OĞUZ AKTÜRK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 16 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen "İtfaiye Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası’nda Ödemişli genç İtfaiyeci 27 yaşındaki Emin Sezgin performansıyla göz doldurdu.
Toplamda 260 sporcunun yarıştığı yarışmalarda erkek takımı genel klasmanda 8. olurken Kadın takımı ise 7 ülke genel klasmanda 4. oldu.
Ödemiş Grup Amirliğinden Sezgin'e tam destek
Emin Sezgin'i görev yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ödemiş İtfaiyesinde çalışan arkadaşları da yalnız bırakmadı.
Emin Sezgin;  “Ege Üniversitesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümünden mezun oldum. 2012 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Daire Başkanlığı’nda itfaiye eri olarak görev yapmaktayım. 6 yıldır itfaiye spor takımında birçok ülkede yarışmalara katıldım. 2014 yılında Balkan Şampiyonasında merdivenle kule çıkma parkurunda 3’üncülük derecem var. Birinci, ikinci ve üçüncülük yine aynı ülkeler kendi arasında sıralamayı değişirdi diyebilirim. 1.Beyaz Rusya 2. Rusya. 3.Ukranya oldu. 80 yıldır bu sporla profesyonel olarak uğraşıyorlar biz ise 6 yıl gibi bir süredir hem itfaiyeciliği hem de itfaiye sporlarını bir arada götürüyoruz. Azerbaycan, Bulgaristan ve Türkiye hariç yarışmaya katılan diğer ülkeler spor kulübü gibi çalışıyorlar. Federasyonları da var. O yüzden ülke olarak daha yolun çok başındayız" dedi.
Emin Sezgin'in meslek aşkı düğününe de yansımıştı
Mesleğe olan aşkını en mutlu gününde renklendiren Sezgin, düğününde de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye aracını özel izinle düğün arabası olarak süslemişti. En mutlu gününü meslek aşkıyla birleştiren Emin Sezgin, "eşime sürpriz yapmak istedim. Mesleğimi de eşimi de çok seviyorum” şeklinde konuşmuştu.

Medikal destek olarak olimpiyatlarda görev alan Ödemiş İtfaiyesinden Paramedik (Acil Tıp Teknikeri) Ali İşanlar yarışmacıların başına gelebilecek tüm olumsuzluklara karşı beklemedeydi. Olimpiyatlarda yarışmacılar müsabakaları küçük sıyrıklarla atlatılırken sakatlık yaşanmaması herkesi rahatlattı.


Editör: Haber Merkezi