Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan betonarme demir, kalıpçılık ve çatıcılık, sıvacılık ve yapı duvarcılığı eğitimi kursları ikinci gruplarının eğitimleri komisyon tarafından yapılan sınav ile sona erdi.                                                                                         
Kurslar ile ilgili olarak açıklama yapan Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Çamlıca, “16 Aralık 2010 tarih ve 27787 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar hakkında yönetmelikte belirtildiği üzere inşaat sektöründe çalışanlara yönelik olarak kurs açılması konusunda Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi, Ödemiş Belediyesi ve İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Ödemiş Temsilciliği arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği’nin 67,70 ve 71.maddeleri gereğince müdürlüğümüzde inşaat teknolojisi alanında inşaatlarda çalışan ve Ödemiş Belediyesi tarafından Geçici Yetkili Ustalık Belgesi verilen yaklaşık 600 civarındaki kursiyerlerimize yönelik olarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu inşaat teknolojisi modül programları üzerinden 40’ar saatlik 2 ayrı grup olarak sıvacılık yine 40 saatlik Betonarme demir, kalıpçılık ve çatıcılık eğitimi ile 1 grup olarak açılan yapı duvarcılığı kurslarımız 21 Mayıs 2012 tarihinde başlamış ve04 Haziran 2012 tarihinde alınan onay ile oluşturulan komisyon tarafından yapılan sınav ile sona ermiştir. 4 ayrı grup, sınıf olarak açılan kurslarımıza başlangıç olarak 75 kişi katılmış ve yapılan sınavda başarılı olanlar belge almaya hak kazanmışlardır. İnşaat teknolojisi alanında inşaatlarda çalışan ve Geçici Yetkili Ustalık Belgesi sahibi olan adaylarımız için müdürlüğümüze kurslar için müracaat edecek olan adaylarımızın ihtiyacı olan belgeye götüren kurslar açılmaya devam edecektir. Kurs müracaatları ve kayıtlarımız halen devam etmektedir.
Ayrıca kurslarımızda ve sınavlarda komisyon üyesi olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cevdet Ünlü, Torbalı İş-Kur Temsilcisi Mehmet Nayman ve sınav komisyon üyesi ve öğretici olarak görev alan İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Ödemiş Temsilciliği üyeleri olan inşaat mühendisleri Ufuk AYKOL, Emin Vuruşaner, Şevket Hasırcı, Hasan Gürgen ve Ödemiş Belediyesi inşaat mühendisleri Hüseyin Özsavran ve Nermin Pervan Kelesli’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi