Ödemişli hayırsever kardeşler Birsel Sümer, Fatma Nadide Sönmez ve Serpil Yanbastı, kente birçok hizmet kazandırdı. Anne-babası adına 'Mustafa Ayşe Yanbastı Ortaokulu'nu, sonrasında 'Yanbastı Kardeşler Anaokulu ‘nun binasını yaptıran aile, desteklerini sürdürdü. Birgi Kazım paşa Ortaokulu'na ek hizmet binası, Ödemiş Devlet Hastanesi bahçesine kreş, mülkiyeti Ödemiş Belediyesi'ne ait Umurbey Mahallesi Mesci Sokak'taki 2 katlı binayı restore ettirdi. Aileden Serpil Yanbastı son olarak, Ödemiş Belediyesi'nde çalışan personelin çocukları için 'Serpil Yanbastı Çocuk Bakım Evi'ni kente kazandırdı.

Çocuk bakım evi için bugün tören yapıldı. Hayırsever Serpil Yanbastı, yakını Yavuz Sümer ile birlikte törene; Ödemiş Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Şerif Delibalta, Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Münir Bezmez, MHP'li ve AK Partili meclis üyeleri de katıldı. Başkan Badem, "Bu ve benzeri yerler, şehirde yaşayıp, çalışan annelerimizin daha da verimli olmasını sağlayacaktır. Böyle tesisler, önümüzdeki günlerde Sayın Münir Bezmez kardeşimizin projeleri arasında da var. Şehrimize bu güzel eğitim yuvasını kazandıran Serpil Yanbastı ve Yavuz Sümer'e teşekkür ederim" dedi.

Hayırsever Serpil Yanbastı ise gözleri dolarak yaptığı konuşmada, Çanakkale şehidi torunu olduğunu da belirterek, şunları  söyledi.

"Bu açılışa katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu tarihi bina benim büyük dedemin oturduğu bina. Annem bu evde büyümüş. Benim için anlamı büyük. Bu tarihi binanın eğitim yuvası olarak değer bulması, beni çok mutlu etti. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim" dedi.

Açılış sonrası binaya giren çocuklar, balonlar ve çeşitli oyuncaklarla doyasıya oynadı.

Editör: Haber Merkezi