HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Çevreci bir kuruluş olan KozaDer, Ödemiş Kent Konseyini de yanına alarak güçlü bir şekilde Aydın mitingine gitme kararı aldı. 
Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı konuyla ilgili olarak şöyle konuştu, "Kent Konseyi olarak Aydın ilinde önümüzdeki dönemde ihaleye çıkacak olan Jeotermal Santral alanlarının çevreye ve canlı yaşam alanlarına verecek olduğu zarar sebebiyle; AYÇEP (Aydın Çevre Platformu), Efeler Belediyesi, Aydın Tabip Odası öncülüğünde düzenlenecek olan JEOTERMALE HAYIR yürüyüşüne destek vermek amacıyla Perşembe günü saat 19.00'da Aydın Atatürk Kent Meydanında olmayı planlıyoruz. Çevreci örgütümüz Koza Der olarak da bu etkinliğe destek olacağız. Konu sadece Aydın'ın sorunu değil Türkiye'nin pek çok yerinde bu sorun var. Önümüzdeki günlerde İzmir ilinde de bu çalışmalar hız kazanacak. Geçen sene içerisinde bizim bölgemizde de bu Jeotermal sahalarının ihale süreci vardı. Ama ötelendi. Canlı yaşam alanlarına, yerleşim yerlerine, ormana, tarım alanlarına ve havzalarına, su havzalarına, Kültür ve Tarih varlıklarımızın yakınına, yanına ve üzerine çevreye zarar verecek işletmeler kurulamaz. Rant uğruna geleceğimiz ve yaşam alanlarımız feda edilemez.
Türkiye'nin en bereketli topraklarının olduğu cennet diyarlar (Büyük Menderes, Küçük Menderes, Gediz,
Bakırçay havzalarına çevreye zarar verecek bu tesisleri kurmak kurulmasına izin vermek, teşvik etmek ülkemizin Milli çıkarlarına da ters gelmektedir. Milyonlarca insanın iş imkanı bulduğu,yaptığı tarımsal üretimle ülke insanımızı hatta dünya insanlarını besleyen bu bölgeler 5-10 yıllık süreyle getireceği kısa çıkarlar rantlar uğruna feda edilemez.
Bugün geldiğimiz noktada hem Aydın hem diğer bölgeler yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir dünya çevre noktasında çok kritik bu durumda. Eğer biraz daha farklı amaçlar uğruna doğaya zarar verecek olursak bu diyarlarda yaşam yavaş yavaş bitecektir. 
Tarım kesiminde İşsizlik,iflas,Göç ve terkedilmiş kirlenmiş topraklar kalacaktır geriye.Bir de sağlıklı beslenme ihtiyacını gideren ülkemiz için temiz besin noktasından uzaklaşılıp sağlıksız bir hayatın yolunda ilerlenecektir.
YAŞAM ALANLARINI YOK EDECEK JEOTERMALE KARŞI PERŞEMBE AYDIN'DAYIZ.
Büyük Menderes den artık zehir akıyor.
Hava kirliliği olarak Aydın son dönemlerde ülkemizin en kötü ili  durumunda. 
Kanser vakalarında Türkiye ortalamasının çok üstünde bir hasta kaydı var.
Santrallerin bulunduğu yerlerin yakınındaki yaşam alanları tamamen kurumuş ölmüş durumda.
Hem Ödemiş Kent Konseyi ve hem Koza Der(Küçük Menderes Havzası Koza Hareketi Derneği) olarak bu etkinliğe destek oluyoruz."

Editör: Haber Merkezi