HABER: NAZİF HARUPÇU 



        Ödemiş'in Ordu caddesinde, güneş enerjisini elektriğe dönüştüren sistemlerin hizmet verdiği ASBET firması önceki gün düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine Ödemiş Belediye Başkan vekili Özlem Katırcı, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir ve yönetim kurulu üyeleri, işyeri sahibi Aşkın Yiğitsoy, Asbet Solar'ın Temsilcisi Salih Büyükçetin ve çok sayıda davetli katıldı.

Küçük Menderes Havzası’nın elektrik yükünü azaltacağız

Ödemiş’te hizmete giren Asbet Solar firması, güneş enerjisinden yararlanarak elektrik enerjisi üretimi yapmayı hedefliyor. Ödemiş’in fazla güneş alması nedeniyle, Ödemiş’i seçtiklerini belirten firma sorumlusu Aşkın Yiğitsoy “Bundan 5 ay önce firmamızı Ödemiş’te açmak adına, Ödemiş’e geldik. Almanya'da, 15 yıldan beri güneş enerjisi ile elektrik üretilen sistem üzerine çalışmalar yapıyoruz. Güneş enerjisi ile elektrik üretilen sistemi memleketimize taşımak istedik. Bununla ilgili çok firma var. Küçük Menderes Havzasında güneşin bol olduğu bir yerdeyiz. Bu sistemle Küçük Menderes Havzasının elektrik yükünü hafifletmek istiyoruz. Bu nedenle, Ödemiş’i merkez olarak seçtik. Burada çalışmaları yerine koyduğumuzda çevre şehirlerde de şube açmayı düşünüyoruz” dedi.

25 yıl verim garantisi var

Salih Büyükçetin “ Biz bu işi yedi yıldan beri Almanya’da yapıyoruz. Almanya’da yeteri kadar yararımız oldu. Şimdi ise vatanımıza yararlı hizmeti vermek istiyoruz. Alman çalışma prensiplerimize burada uygulayacağız. Vizyonumuz burayı merkez edip, şube şube Türkiye’ye yayılmaktır.25 yıl verim garantisi var. Sistemimiz nerde kurulu olursa olsun sorunla karşılaşıldığı zaman ekip göndereceğiz.”

Asbet solar ile ilgili olarak bilgi veren firma yetkilisi Büyükçetin “Asbet solar size enerji üretiminde patron haline getiriyor. Faturanın kabarık olmasını bırakın TEDAŞ düşünsün, çünkü siz artık üretici oluyorsunuz. Elektriği siz satacaksınız" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi