Ödemiş Devlet Hastanesi’nde cihaz yenileme çalışmaları devam ediyor. Özellikle M.R cihazının sık sık arızalanmasından dolayı hastalar şikayetçiydi. Ödemiş Devlet Hastanesi cihazlarını yenilemeye başladı. M.R için yeni mekan düzenlenmesine başlandı. Bu süreçte M.R için hastalar İzmir’ özel olarak taşınacak.
Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Ziya Yurdakonar Ödemiş Devlet Hastanesi Baştabiplik makamında yaptığı basın açıklamasın da konuyla ilgili olarak bilgi verdi.
 Yurdakonar,  “Hastanemizin radyoloji ünitesinde tüm cihazları yeniliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığımız yeni ve son teknoloji bir bilgisayarlı tomografi cihazı ile dijital C kollu skopi cihazı satın alarak hastanemize göndermiş ve hizmete girmişti. Yine 2 adet gelişmiş üst düzey dopler cihazı da bakanlığımız tarafından gönderilmiş ve hizmete başlamıştır. Şimdi de eski analog mamografi cihazının yerine yeni dijital mamografi cihazı alınarak hastanemize tahsis edildi. Cihazın mekân düzenlenmesine başlandı. Nisan ayı içerisinde yeni mamografi cihazı hizmete girecektir.”
Ödemiş Devlet Hastanesinde uzun yıllardan beri kullanılan ve son zamanlarda sık sık arıza yaparak sorun oluşturan MR cihazının yenilenmesi için anlaşma yapıldığını belirten Ziya Yurdakonar “Hastanemizde hizmet alım yoluyla kiraladığımız M.R cihazı günümüz koşullarına göre yetersiz kalmakta ve son zamanlarda da sık sık arıza yapmaktaydı. Bu sebeple çok gelişmiş yeni bir M.R. cihazı için anlaşma yaptık. Yeni cihaz eski M.R cihazının yerine monte edilecek. Ancak bu yer yeni cihaz için küçük olduğundan mekânın genişletilmesi gerekmektedir. M.R hizmeti durdurularak yeni mekânın düzenlenmesine başlanacak olup, yaklaşık 1 ay sonra yeni M.R. cihazı hizmete girecektir. Bu süre içerisinde M.R çekimi gereken hastalarımız, temin edilecek bir araçla İzmir’e götürülüp, aynı gün içerisinde M.R çektirilerek geri getirilecektir. Bu araçla haftada 2 gün Çarşamba ve Cumartesi sabah saatlerinde hareket edilecek olup, ihtiyaç olması durumunda diğer günlerde de taşımaya başlanacak. Bu cihazların hizmet vermesiyle hizmet kalitesi artacak yeni cihazların Ödemiş’e hayırlı olmasını diliyorum.”

Haber: Ayşe AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi