HABER GAMZE ONAN

9 yıldır Ödemiş’te görev yapan ve halkın sevgisini kazanan 44 yaşındaki 2 çocuk babası Hamza Cihaner’in Keşan’a atanması üzüntüyle karşılandı.
Görevde olduğu sürece, devletin menfaatlerini korumak için kendine sekreter dahi almaya Cihaner, bu güne kadar Niğde, Cizre, Hopa da görev yapmış, son olarakta Ödemiş’te görevini sürdürüyordu.

Her Zaman Kapısı Açıktı

Vergi dairesindeki makam odası kapısını devamlı açık tutan, fakir zengin ayırmadan herkese eşit mesafede yaklaşan Hamza Cihaner, yine devletin menfaatlerini korumak için kendisine sekreter dahi almaması dikkatleri çekiyordu.

OSMANLI USULU VERGİ TOPLAMA

Devletin alacaklarına sahip çıkan Hamza Cihaner, vergi toplamada Osmanlı usulünü örnek alarak, memurlarını mükellefin ayağına kadar gönderip, vatandaşların vergi dairesine gelmeden borçlarını ödeme imkanı sağlamıştı.

MÜKELLEFLERE KOLAYLIK

Vatandaşların vergi borçlarını devletin çıkardığı yasalar ölçüsünde yıllara yayarak taksitlendirme yoluyla toplayıp vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlamıştı.
Hamza Cihaner, “Vergi vereni mükellef olarak düşünmedik, hepsini ortak olarak düşündük.” Diyor. Cihaner in meyil müddetinden sonra yeni görevine başlayacağı öğrenildi. 

Editör: Haber Merkezi