Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Ödemiş ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi Okul aile birliği başkanı Halil Yurdaşan “Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi her yıl olduğu gibi bu yılda YGS ve LYS de çok güzel başarılara imza attı. Türkiye ve ilçe genelinde yüksek başarı puanı elde eden öğretmen liseli öğrenciler bu başarılarının yanı sıra girmiş olduğu üniversite ve bölümlerle de istek, azim, düzenli çalışma ve kaliteli eğitimlerinin sonucunu gösterdiler”

Okul öğrencilerinin yerleşmiş olduğu bölümlerin oldukça yüksek yerler olduğunu vurgu yapan Yurdaşan “Öğrencilerin gitmiş olduğu üniversite ve bölümlerin büyük bir çoğunluğu oldukça yüksek puanlı yerlerdir. Okulun LYS sonuçları ile üniversiteye yerleşme oranı ise % 72 gibi yüksek bir değer taşıdığını ifade etti. Üniversiteye yerleşmeyen öğrencilerin büyük bir kısmı ise puanları iyi olmasına rağmen asıl ideallerine gitmek için bir sonraki seneye tercihlerini bıraktılar. Bu yıl okulumuzdan mezun olan öğrencilerden 6 tıp, 10 mühendislik, 2 eczacılık, 3 hukuk, 1 diş hekimliği, 4 veterinerlik, 2 fizyoterapi ve rehabilitasyon, 1 beslenme ve diyetetik, 14 öğretmenlik, 2 mimar, 3 psikoloji, 6 hemşirelik, 2 işletme, 1 sosyoloji, 2 kamu yönetimi, 1 sosyal hizmetler, 1 spor yönetimi bölümlerine giden öğrenciler mevcuttur. Bunun yanı sıra geçen sene mezun olan öğrencilerden de tıp, endüstri mühendisliği, hukuk bölümlerine giden öğrencilerde mevcuttur. Öğrencilerimizin göstermiş olduğu bu başarılardan ötürü hepsini yürekten kutlar, onların bu aşamalara gelmesinde emek harcayan ailelerine ve başta okul müdürümüz sayın İlhan Koca’ya, diğer idari personele ve öğretmenlerimize teşekkür ederim. “

Öğretmen liselerinin okul türünün değiştirilmesi nedeniyle bu yıl Ödemiş Ticaret Anadolu Lisesi olarak eğitime devam edeceklerini belirten Yurdaşan “Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi, Türkiye geneli bu yıl gerçekleşen, öğretmen liselerinin okul türünün değiştirilmesinden nedeniyle artık Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi olarak eğitimine devam edecektir. Okulumuzun adı ve okul türü değişmesine rağmen bundan sonraki eğitim yıllarında da mevcut bulunan idari kadrosu ve öğretmenleri ile aynı başarıları elde edip bunları yükselteceklerine inancım sonsuzdur. Okulumuz üniversiteye giriş sınavlarında elde ettiği başarıların yanı sıra Türkiye geneli bilimsel ve kültürel pek çok yarışma ve etkinliklerle de yüksek başarılar elde edip ilçemizi Türkiye geneli en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir.” 

Editör: Haber Merkezi