03 – 05 Nisan 2015 tarihleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin gruplar halinde (20.Grup) organize ederek düzenlediği,
   meclis üyelerini bilgilendirme semineri Ankara Odalar Birliğinde yapıldı. Toplantıya  Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A.Latif Aka , Meclis Başkanı Turgut Akın, Yönetim Kurulu Başkan Yrd.Hüseyin Gülcü ve Zeki Turan,  Meclis Başkan Yrd.Mustafa Yiyen ve Tahir Kırkan, Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Uşarer,  Meclis Üyeleri  Mehmet Kurtar, Hayrettin Sönmez, Halil Uyar, Hasan Çakır, Nureddin Kırbıyık,  Genel Sekreter Ali Öz, Borsa Personeli Onur Akar, Fırat Yurdakul katıldı.  Meclis üyelerine TOBB’nin iştirak yapıları ve hizmetleri tanıtıldı. Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgiler verildi.  

Düzenlenen Seminerde Meclis Üyelerine TOBB’nin  Kurumsal Yapısı ve İştiraklerinin Tanıtımı, Türkiye Ekonomisindeki Dönüşüm,Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk, E Ticaret ve Sosyal Medya Yönetimi, Protokol Kuralları, Finansal Yönetim, Etkili Yönetim ve İletişim Becerileri konularında bilgilendirme yapıldı. Seminerin ilk günü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin zenginliğinin girişimcilerin elinde olduğu mesajını vererek, meclis üyelerinden şehirleri için fikir ve proje geliştirmelerini, ardından da ortak akılda buluşmalarını istedi. ​Zengin olan ülkelerdeki en önemli unsurun ‘girişimci ruh’ olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu ;“Ne doğalgaz, ne petrol, ne maden, şehirleri ve ülkeleri zenginleştiren girişimcilerdir. Biz de çok şükür bu var” dedi. TOBB Başkanı artık dünyada ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığına dikkat çekerek, meclis üyelerini şehirlerinin geleceği konusunda birlikte hareket etmeye çağırdı. TOBB’ nin başarısının altında,  oda ve borsa başkanlarının birlik ve beraberliğinin yattığını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi