HABER: DİLEK AYVALI
Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğince 2017 yılında bin 700 araç yeni kayıt olarak tescil edilip trafiğe giriş yaptı ve toplam 17 bin 000 aracın hurda – nakil – devir - trafikten çekme işlemleri gerçekleştirildi. Bin 400 sürücüye ilk defa yeni kayıt sürücü belgesi verilmiş ayrıca 3 bin sürücünün ise sürücü belgeleri çeşitli sebeplerden (değiştirme - zayi – yıpranma - kayıp vb.) dolayı değiştirilerek yenilendi.

3 bin 800 araç trafikten men

Öte yandan Trafik Denetleme Büro Amirliğince yapılan denetimlerde 45 bin araç kontrol edildi, 340 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 25 sürücüye ise uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanmaktan işlem yapıldı. 700 kişiye sürücü belgesiz veya yetersiz sürücü belgeli olarak araç kullanmaktan işlem yapılırken 3 bin 800 araç çeşitli sebeplerden (muayene – sigorta - yakalamalı hacizli – ehliyetsiz - alkollü vb.) trafikten men edildi.
Ödemiş’te 2017 yılında 1 ölümlü trafik Kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 310 adet Yaralamalı Trafik Kazasında 600 kişi yaralandı, 280 adet de Maddi Hasarlı Trafik Kazası meydana geldi. 12 bin 500 sürücüye toplamda 4 milyon Trafik İdari Para Cezası düzenlendi.

Kiremitçi, “Hassasiyetimiz kararlılıkla devam edecek”

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, “Trafik konusundaki hassasiyetimiz 2018 yılında da kararlılıkla devam edecektir. Trafikte can ve mal kayıplarının yaşandığı trafik kazalarını en aza indirmek için öncelikle tüm sürücülerden trafik kurallarına riayet etmelerini, araç sürücülerinin araçlarında emniyet kemerlerini takmalarını, alkollüyken ve ehliyetsizken araç kullanmamalarını,  araçlarını yasak olan yerlere park etmemelerini, motosiklet sürücülerinden ise koruyucu başlık ve koruma gözlüğü kullanmalarını özellikle önerdiğimizi bir kez daha belirtmek isteriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi