HABER: GAMZE ONAN

Ödemiş Süs-Bir Başkanı Hüseyin Cabbar ve Yönetim Kurulu Basın mensupları ile bir kahvaltıda buluştu. Gerçekleştirilen kahvaltıda geçtiğimiz hafta 11. si düzenlenen Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi’nin değerlendirilmesi yapıldı. Her geçen yıl daha iyi olarak hazırlanan serginin önümüzdeki haftalarda daha iyi şekilde hazırlanması için gereken çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Sergi’nin daha canlı hale gelmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Ödemiş Süs-Bir Başkanı Hüseyin Cabbar, “Sergimizin geçmiş yıllardan günümüze geldiği nokta konusunda hepinizin bir fikri var. Yani serginin seyri ile ilgili, buradaki sektörün gelişimi ile ilgili, geldiği nokta ile ilgili mutlaka hepinizin bir görüşü var ama biz yönetim kurulu olarak bundan bir buçuk yıl önce genel kurulda aday olduğumuzda birlik üyesi arkadaşlarımıza sadece bir noktada söz verdik, oda sergimizin geçmiş yıllara nazaran serginin sönük geçtiği üye arkadaşlarımız tarafından bu konuyla ilgili bir şikayet söz konusuydu. Biz de genel kurulda yönetim olarak geldiğimizde sergimiz aşağı seviyeye düşüyordu. Bunun için gerekli çalışmaları yapalım sergimizi güçlü kılalı, Ödemiş’in ve çevrenin tanıtılması noktasında, Küçükmenderes Havzası’ndaki üreticilerin kendisini ifade etmesi noktasında serginin canlı ve güçlü tutulması konusu bizim gündemimizin birinci noktası ve hatta tek maddesiydi. 2 yıl içerisinde yaptığımız sergilerde belirli bir noktaya geldik. Bu bütün bölgedeki üretici arkadaşlarımızı, İzmirli üreticileri Küçükmenderesli üreticileri özellikle bu sergi ortak bir değer. Dolayısıyla daha önce de belirttiğimiz gibi Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık sergisini icra ettik. Bundan sonraki aşamalarda inşallah daha fazla 10 yıllar olacaktır. Dünyadaki marka fuarlar, marka sergiler, muadili sergiler gibi olacaktır diye düşünmekteyim. Çünkü bu üretim şekli muhafaza edilecek. Bu ülkemiz için son derece faydalı yararlı bir üretim şekli. İstihdamı çok yüksek tarım alanlarının diğer ürünlerin baskını azaltan bir iş kolu çünkü süs bitkisi üretimi bir arazide başladığı zaman bir fabrika gibi, bir işletme gibi yıllarca süren bir işletmedir.

“Özellikle altını çizmek istiyorum”

Özellikle altını çizmek ve belirtmek istediğimiz bir nokta var. Bugün bu kahvaltıda asıl vurgulamak istediğimiz şu biz arkadaşlarla beraber bu konudan üzüntü duyduk. Sergimize destek vermeyen bazı işletmeler, bazı kurum ve kuruluşlar altını çizerek söylüyorum bütün işletmelerden kesinlikle bahsetmiyorum. Sadece belli bir ölçek üzerinde ve markalaşmış işletmelerden birkaç tanesi bizi üzen hareketlerde bulunuyor. Ödemiş Süs-Bir Yönetim Kurulu olarak burada üzüldüğümüz nokta sonuçta bu Ödemiş’in değeri Küçükmenderes Havzası’nın değeri ve herkes müşterek bir şekilde bu değere sahip çıkmak zorunda. Biz bu görevde kalıcı değiliz yarın bizden bir başkası gelir aynı görevi devam ettirir. Sergi boyunca sergiye hiçbir destek sağlamayan işletmeler sergideki ortamdan ve buradaki müşteri kalabalığından nemalanıyor ama fuara katkı koymuyor buda bizi üzüyor.

“Sergiye destek vermeyip faydalananlar için gerekli önlemleri alacağız”

Biz Süs-Bir olarak sergimize katılan bize destek veren firmalara teşekkür ediyoruz ama fuarımıza katılmayan, sergimize destek vermeyen işletmelere de uyarı yapıyoruz bu hareketleri tekrar yapmasınlar. Kendileri ile ilgili de gerekli önlemleri alacağımızı da belirtmek istiyoruz.

“Değerlendirmelerde 86 kişi katılacağım diyor”

Gerçekleştirdiğimiz fuardan sonra katılımcılarımıza değerlendirme formu dağıttık. 125 katılımcıdan 97 cevap geldi. 97 kişiden 86 tanesi önümüzdeki yıl sergi için kesinlikle katılacağım diyor. Buda çok önemli 86 kişi katılacağım diyor. Sadece bir tane makineci bir firma sergi benim formatımın dışında oldu galiba ben katılmayacağım dedi. Diğer 10 kişi ise henüz karar veremedik cevabını verdi. Şuan geçen yıldan katılan 85 firma yine yerinde duruyor. Aldığımız cevaplardan henüz karar veremedim diyen işletmelerde fuar ile ilgili eleştiriler getirerek önümüzdeki sene böyle olursa daha iyi olur diyorlar, benimsiyorlar sergiyi bunu gösteren bir dil var.

“Türkmenistan’a çıkarma yapmayı düşünüyoruz”

Ödemiş Süs-Bir olarak Ödemiş’i temsil eden bir tavır ile Flower Show’da Ödemiş Süs-Bir olarak yerimizi alacağız. Yine Ocak ayı sonunda Türkmenistan Fuarı için çalışmalarımız var. Çok iyi bir katılım bekliyoruz. Türkmenistan çok ciddi bir Pazar ve çok ciddi ürün tüketiyor şu anda o yüzden Türkmenistan’a da bir çıkarma yapma düşüncesindeyiz.”

Editör: Haber Merkezi