Araştırmacı Özkan Solmaz tarafından Ödemiş Şehitler Albümü kitabı hazırlandı.
Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek öncülüğünde hazırlanması sağlanan kitap okuyucusuyla buluşacak. Kitap hakkında bilgi veren Araştırmacı Özkan Solmaz böyle bir kitabı hazırlamaktan dolayı büyük bir gurur duyduğunu ifade ederek, kitap için emeği geçenlere teşekkür etti.

Solmaz, “Düşmanı bol olan ve ölü medeniyetler mezarlığı kabul edilen Anadolu’ ya Türk Milletinin gelişi ve bu topraklar üzerinde devletleşmesi, Hıristiyan dünyasının ayağa kalkmasına, haçlı seferleri adı altında seferler düzenleyerek Türk Milletini Anadolu’ dan atmaya çalışmalarına sebep olmuştur. Adından asker millet diye söz ettiren Türk Milleti kahramanlıklarına kahramanlık eklemiş, Anadolu’ yu yurt edinmenin yanı sıra, ileriki zamanlarda Viyana kapılarını dahi zorlayarak çağa mührünü. vurmuştur. Osmanlı Devletinin maddi olarak çok zorda bulunduğu çöküş döneminde, Kıbrıs adasını satmamızı isteyenlere zamanın Türk Paşasının “Hay hay, aldığımız fiyata satarız” cevabı Türk insanının toprak anlayışının hiç değişmediğinin bir göstergesidir.
            1.Dünya savaşının ardından girişilen İstiklal mücadelesinde de milletimiz, organize olmuş, İstiklali için İstikbali olan gençlerimiz başta olmak üzere milyonlarca erkeğini kadınını şehit vermiştir. Devlet-i ebed müddet anlayışı, yedi düvele karşı zafer kazanmış, Anadolu coğrafyası üzerinde bağımsız Türk Devleti, Türkiye.Cumhuriyeti.Devletini.kurmuştur.
             Beni bu çalışmayı yapmaya iten neden, özellikle bu hassas günlerde bir çok Anadolu şehri gibi, teröre şehit veren yiğitlerini kamuoyuna biraz daha yakından tanıtmak ve şehit ailelerinin yıllardır içinde bulunduğu haleti ruhiyeyi bütün insanlarımızın kalbine perçinleme arzusudur. Bu günden itibaren, daha bir sürü hayalleri olan, ama vatan savunmasının kutsallığına inandığı için şehadete şairin dediği gibi “Bir gül bahçesine girercesine” koşan bu kardeşlerimizin şehadetleri ile ilgili derleyebildiğim bilgileri sunmaya çalıştım. Mekânlarının cennet olduğu müjdesi verilen şehitlerimizi saygıyla anıyor, o yüce evlatları dünyaya getiren, yemeyip yediren, giymeyip giydiren ve “vatan sağ olsun” sözü ile evladını milletimizin varlığı, devletimizin bekası için şehit veren yüce insanların ellerinden öpüyorum.
            Vatanı, hürriyeti ve bağımsızlığı için canını seve seve vererek kanını akıtan, toprağına, bayrağına sevdalı ana kuzusu vatan evlatlarımız; Sarıkamış’ta, Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta vatanın her bir köşesinde bölücü teröre karşı, göğsünü düşmanın hain kurşunlarına siper ederek şahadet şerbetini içerek şehit olmuş hemşerilerimizin anısını yaşatmak için onların isimlerini bu kitapta yayınlıyoruz. Aziz Şehitlerimizi saygıyla, şükranla, minnetle anıyoruz ve kalbimizde yaşatıyoruz” dedi.                         

Editör: Haber Merkezi