Düzenlenen kahvaltıya AK Parti İlçe Başkanları , Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu katıldı.
Katıldığı kahvaltıda müjde veren AK Partili Sürekli  yapımı son aşamaya gelen Ödemiş Devlet Hastanesinin Mart ayında hizmet vermeye başlayacağını Kiraz Devlet Hastanesinin ise yer sorunun çözüme ulaştığını müjdeledi.
Kahvaltıda sendika üyelerine yönelik olarak bir konuşma yapan Sağlık­Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir sağlık çalışanlarının taleplerini dile getirdi.
Özdemir, Ödemiş, Torbalı ve Kiraz’daki yeni devlet hastanesi projelerinde kadın çalışanlar için kreş hizmetinin sunulması gerektiğini altını çizdi. Özdemir, sağlık çalışanlarının şartlarının ağır olduğuna dikkat çekerek, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar için 24 saat nezaret altında tutulması talebini aktardı.

Özdemir, “Bugün sağlık çalışanlarımız polislere eş değer tükenmişlik yaşıyor. Sağlık çalışanları sağlıklarını kaybederse, mesleki motivasyonlarını kaybederse istediğimiz kadar modern hastaneler yapıp son teknolojilerle donatalım sağlık sistemimizin çökmesini engelleyemeyiz. Bugün tüm dünyanın imrenerek izlediği sağlık sistemimizin ve hasta memnuniyetimizin sürmesini ve gelişmesini istiyorsak devletimiz önce sağlık çalışanlarımızın sağlığını, sosyal yaşantısını ve hak ettiği ücreti de düşünmek zorundadır. Bu doğrultuda döner sermayelerimizin emekliliğe de yansıtılması bir an önce hayata geçirilmelidir. Takip eden, sonuçlandıran bir sendika olarak Cumhurbaşkanımızdan aldığımız bu sözün takipçisi olacağız. Önümüzdeki dönemde döner sermaye adaletsizliğinin son bulması mücadelesini sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.


Özdemir, Sağlık­Sen üyelerinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası alanlardaki demokrasi nöbetlerinde yerini aldığını belirterek, demokrasiye daima sahip çıkacaklarını kaydetti.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de sağlık çalışanlarının taleplerinin takipçisi olduklarını söyledi.
AK Partili Sürekli, “Ödemiş İlçe Başkanımız Sayın Halil Demir, Ödemiş’te de Sağlık­Sen üyelerinin 29 gün alanlarda demokrasi nöbeti tuttuğunu söyledi. Bu güzel tablo için teşekkür ediyorum. AK Parti bugün sağlıkta bir dünya markası. Peki bu marka sadece yatırımla mı oldu. Sadece yatırım dersek haksızlık etmiş oluruz. Sağlıkta verilen nitelikli hizmet bugün dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu kadar güzel hizmetler veren sağlık çalışanlarının şiddet görmesine elbette geçitvermeyeceğiz. Elbette olması gereken cezalar verilecektir. Sağlıkta şiddete izin yok” dedi.
Sürekli, 2013 yılından bu yana inşaat süren Ödemiş Devlet Hastanesi’nin 2017 yılı mart ayında hasta kabul etmeye başlayacağını müjdeleyerek , mevcut hastane binasının ağız ve diş sağlığı merkezi olarak değerlendirileceğini söyledi. Sağlık­Sen’in yeni hastanelerde kreş oluşturulması talebini de yerine getireceklerini belirten Sürekli, Kiraz’da 75 yataklı yeni devlet hastanesi için yer sorununun çözüldüğünü önümüzdeki günlerde temel atılacağını müjdeledi. Torbalı’da yeni Devlet Hastanesi’nin de mart ayı başında hasta kabul etmeye başlayacağını sözlerine ekleyen Sürekli, “Sağlık çalışanlarının sorunu bizim de sorunumuzdur. Takipçisi olacağız. Bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da istişare ile hareket edeceğiz” dedi.



Editör: Haber Merkezi