HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş Emniyet spor Futbol takımı, Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu hafta sonu oynadığı Konaklı spor maçına özel formalar ile çıkarak vergi haftasının önemini bir kez daha dikkat çekti.

"ÜLKEMİ SEVİYORUM, BELGEMİ ALIYORUM" yorumlu formaları ile maça çıkan Emniyet sporlu sporcular maçı izlemeye gelen taraftarlarca ayakta alkışlandılar.

Ödemiş Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner’de, Ödemiş Emniyet spora teşekkür ederek şunları söyledi, “Vergi bilinci; bireylerin vergiyi algılamaları ve bunu davranışlarına olumlu şekilde yansıtmaları olarak tanımlayabiliriz. Bu çerçevede vergi bilinci ifade edilirken bireylerde oluşan vergi farkındalığından ve verginin neden ödendiğinin ya da alındığının farkındalığına vurgu yapılmış olması vergi bilincinin doğru bir tanımının yapılması için gereklidir. Burada bahsedilen vergi farkındalığı bireylerin vergi mevzuatı, mevzuatta yapılan değişikliklerin takibi ve vergi uygulamaları konusunda bilgi sahibi olmasını ifade etmektedir. Verginin neden ödendiğinin farkındalığı ise vergilerin yararlanılan kamu hizmetlerinin finansman kaynağı olarak görülmesini ifade etmektedir.

Vergi bilincinin oluşmasını etkileyen faktörler mükelleflerin vergilerini zamanında ve tam olarak ödenmesini etkileyen faktörlerle aynı özellikleri göstermektedir. Vatandaş olarak Anayasa ile üzerimize yüklenmiş olan kamu harcamalarına katılma bedeli karşılığı verginin, bilinçli bir şekilde ödenmesi arzu edilen bir durumdur. Bu nedenle Vergi haftası etkinliklerine dikkat çekmek için, Ödemiş Emniyet sporun özel forma giyerek destek vermesi nedeniyle, Başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere, Tüm polislerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi